Фандъкова иска КАТ да не регистрира коли без катализатори

OFFNews 09 ноември 2017 в 08:56 5733 1

Глоба от 2000 лв. ще плащат снегопочистващите фирми в София, ако спирка на градския транспорт не е почистена в 7,30 часа. При над 5% непочистена зона от пътно платно пък не се плаща нищо. 

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ. Инвестираме и в малки снегорини, за да се чистят малките улици, където няма паркирани коли. С новите договори въведохме най-високия екологичен стандарт на камионите, каза още Фандъкова. 

Кметът настоява автомобили без катализатори да не бъдат регистрирани в КАТ, за да не се включват в движението.

Ще подпомогнем „Пътна полиция“, вече сме купили 7 газоанализатори. Поискали сме и по-строги мерки на годишните технически прегледи. Трябва да водим тази битка, тя е битка за здравето на нашите деца. Успяхме за 3-4 години да подобрим автобусите. В момента тече процедура за закупуване на нови 120 автобуси на природен газ, обясни Фандъкова. 

По думите й зимата е предизвикателство за големи градове като София. Натовареният трафик по време на снеговалеж винаги изнервя хората. Ниската облачност и смогът, заедно с изгорелите газове от автомобилите пък допълнително замърсяват въздуха.  

През последните две седмици колегите от Столичния инспекторат направиха сериозни проверки в базите на почистващите фирми и установиха, че те притежават нужната техника и соли, т.е. по отношение на материалите и техниката имат готовност да посрещнат зимата, посочи кметът на София.  

Контролът на работата на фирмите се осъществява през джи пи ес системата.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

1

theprofet

09.11 2017 в 14:22

Превърнаха столицата в бетонна джунгла, а сега с ограничения ще борят замърсяването. Утре, другиден и от колоездачите ще поискат екотакса.
МИЛИЦИОНЕРСКА МУ РАБОТА...