ЕК отпуска 71 млн. евро за подобрение на спешната медицинска помощ в България

OFFNews 12 декември 2018 в 21:04 1977 2

Европейската комисия отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ у нас, съобщи БНР.

Средствата ще бъдат използвани за преоборудване на всичките 237 звена на спешната помощ в България. Европейският съюз ще съфинансира купуването на 400 нови линейки, снабдени със съвременни средства за връзка и животоспасяващо оборудване. Отбелязва се, че по този начин ще бъде постигнато бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи от пациенти.

"Този проект, финансиран от ЕС, значително ще подобри качеството и достъпността на здравеопазването в България. Той е нагледно доказателство за практическата полза от политиката на сближаване като средство за осигуряване на по-добра защита за нашите граждани", коментира еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу.

В съобщението на еврокомисията се казва още, че проектът ще допринесе за качественото и бързо обслужване на пациентите, като същевременно ще подобри икономическата ефективност на цялата система и условията на работа на медицинския персонал

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6012

2

David Alfandari

02.01 2019 в 23:15

Тиквата пак ше намаже филията .

6145

1

kokoten

12.12 2018 в 23:12

Тези идиоти не можаха да разберат,че ни трябват не линейки,а хора които да могат да работят с тях....безсмислени харчове....
 
X

Да помогнем на украинските деца!