Двете учителки, създали най-много уроци в Дигиталната раница, преподават в едно и също училище в Екзарх Антимово

OFFNews 11 декември 2023 в 10:10 1831 0

Стоянка Митева и Гергана Колева

Снимка Пресцентър на МОН

Стоянка Митева (дясно) и Гергана Колева

Двете учителки, разработили и публикували най-много уроци в Дигиталната раница в цяла България, преподават в един клас в едно и също училище – ОУ „Христо Ботев“ в село Екзарх Антимово, община Карнобат, съобщава МОН.

Стоянка Митева е класен ръководител на учениците от втори клас в училището и има одобрени и публикувани за национално ползване в платформата 41 дигитални урока по български език и литература, математика и родинознание. Също толкова свои уроци в Дигиталната раница има и учителката, която води занималнята на същия клас - Гергана Колева.

Двете преподавателки не се конкурират, а напротив – взаимодействат си и се допълват, за да могат децата да усвоят максимално добре учебния материал, разказват от министерството.

Снимка: Пресцентър на МОН

„Самата платформа дава възможност уроците да бъдат използвани по много различни начини. Ако един урок бъде представен пред учениците в сутрешните часове за нови знания, след това част от него, заедно с упражненията, може да се използва за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, с помощта на дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този начин получаваме обратна връзка“, споделят учителките.

По думите им учениците са били изключително развълнувани от нововъведението. „С голямо желание се включват, работят в упражненията. Мисля, че е доста по-лесен и достъпен учебният материал за тях. Освен това са много по-активни“, споделя Гергана Колева.

Постепенно и други преподаватели в училището проявяват интерес към Дигиталната раница и възможностите, които дава тя. За създаването на дигитални уроци учителите по всички предмети в цялата страна разполагат с огромен набор от електронни образователни ресурси – презентации, 3D модели, анимации, видео и др.

Те могат да предоставят разработените от тях уроци за свободно ползване в Дигиталната раница. Ако те бъдат одобрени и публикувани в платформата, авторите им имат право на заплащане в размер на 179 лева за всеки урок.

Платформата „Дигитална раница“ е финансирана по проект BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови