Документи оневиниха Борисов по корупционните сигнали на Бареков

Елица Мартинова 15 ноември 2013 в 14:59 3801 9

Бойко Борисов., Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов., Снимка: БГНЕС

 

Депутатите от ГЕРБ Цецка Цачева, Снежина Маджарова и Красимир Стефанов внесоха в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси документи, с които да изчистят името на своя партиен лидер.

В сряда журналистът и отскоро върл противник на Борисов Николай Бареков връчи демонстративно на председателя на корупционната комисия Волен Сидеров сигнал, че експремиерът е бил съдружник в кипърска офшорка, докато е бил главен секретар на МВР. В сигналите се твърди още, че докато е бил кмет на София, Борисов е имал участие и във фирмата "Джи Ем Би травъл къмпани".

Документите, които депутатите на ГЕРБ внесоха в комисията днес, са от Търговския регистър на Кипър. Те показват, че фирмата, в която Борисов е имал участие, е открита през 1991 г. и закрита осем години по-късно - през 1999 г.

По повод въпрос, касаещ кметския мандат на Борисов, Цачева подчерта, че Общинският съвет още тогава е извършил проверка и е установил, че Борисов не е в конфликт на интереси. Председателят на миналия парламент е категорична, че сигналите на Николай Бареков целят единствено да изместят фокуса от основните теми на обществото.

OFFNews припомня, че в четвъртък комисията на Сидеров възложи на Сметната палата да провери имуществените декларации на Борисов от периода, когато е бил главен секретар на МВР, до сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!