Диян Стаматов: Нужна е програма за наваксване на обучението през лятото

OFFNews 03 януари 2022 в 10:27 917 0

Въпросът как ще бъдат наваксани натрупаните пропуски в обучението заради пандемията тревожи преподавателите. Трябва да се измисли стратегия и национална програма как да стане това“, заяви председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов по bTV.

По думите му е „страшно да говорим на 3 януари за удължаване на учебната година“ и най-добрият вариант е пропуските да бъдат наваксани през лятото.

В училището, което той ръководи, от началото на ноември са направени 15 000 теста и има само три положителни резултата. „Нещо трябва да се коригира. Не бих твърдял, че това са тестове втора ръка, но чувствителността им може би не е голяма“, коментира Стаматов.

Според него трябва да има промяна в тестването и то да се извършва в семейна среда, защото "отнема от образователното време" на преподавателите. По думите му има затишие на "родителската загриженост" по въпроса за тестовете именно заради ниския брой резултати.

Стаматов коментира и изискването за "политическа неутралност" в училище. По думите това понятие трябва да се уточни и преподавателите няма да спрат да бъдат обществено активни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови