Бомба под колата на известен адвокат в Пловдив

OFFNews 20 март 2014 в 13:04 3495 0

Сапьори детонираха бомба в Пловдив, поставена под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова, съобщи Дарик. При контролираната детонация се получи малък взрив.

Районът около автомобила – на ул. „Хр. Г. Данов“ е отцепен от сутринта, когато съмнителен пакет привлякъл вниманието на граждани и те подали сигнал на спешния телефон 112.

Адвокат Евелина Божикова каза, че наскоро не е получавала заплахи за живота си сега. Тя обаче е получавала по-рано бомбени заплахи.

Междувременно Божикова е заминала за Лондон на гости на сина си. Адвокатката се занимава с дела от висок обществен интерес, сега работи за Пловдивския общински съвет. Сред последните й случаи беше дело за злоупотреби с бюджета на община Родопи.

Тя е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков, а дъщеря й - Марта Божикова, бе за кратко зам.-кмет на Пловдив в мандата на Славчо Атанасов.

Божиков е разбрал за бомбата сутринта, след като видял хора около колата. Той разказа, че през 2011 г. срещу семейсвото е имало заплаха за бомба и тогава е била открита кутия от обувки, увита с проводници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови