Без изпити след 4 и 10 клас. Може да са догодина

OFFNews Последна промяна на 04 май 2020 в 20:32 2703 1

Снимка Правителствена информационна служба

Данаил Кирилов

Няма да се провежда национално външно оценяване след 4 и 10 клас. Проверката на знанията на учениците, които завършват тези класове може да се извършат в началото на следващата учебна година. Това съобщи министърът на правосъдието Данаил Кирилов след извънредно заседание на правителството на което беше взето решението за отпадане на извънредното положение на 13 май.

„Приемането на ученици от обединените училища в 11 клас за учебната 2020-2021 г. се извършва само въз основа на окончателните оценки по учебни предмети от удостоверението за завършен първи гимназиален етап на средно образование“, обясни Кирилов.

Държавните зрелостни изпити най-вероятно ще бъдат в първата седмица на юни, а националното външно оценяване за VII клас - в третата седмица на юни. Новите дати няма да забавят издаването на документите за кандидатстване във висшите училища. Това заяви вчера министърът на образованието Красимир Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Мислопрестъпник

04.05 2020 в 21:38

И как точно МОН възнамерява да провери в началото на следващата учебна година нивото на знанията на десетокласниците, завършили първи гимназиален етап на средно образование, които няма да продължат образованието си във втория (11-12 клас)?