Български националисти ще бранят честта на Русия в Крим

OFFNews 12 март 2014 в 15:17 10286 38

Павел Чернев
Павел Чернев

Представители на българската националистическа организация "Православна зора", начело с бившия депутат от "Атака" Павел Чернев, ще заминат за Крим, за да бранят българите там.

Заедно с Чернев ще замине и нашумелият с радикалните си идеи националист Симеон Костадинов от Националистическа партия на България, както и кметът на Тополовград Божин Божинов, заедно с общинския си съветник от РЗС Красимир Иванов. 

В ефира на Нова тв Костадинов заяви, че ще отидат по покана на кримското правителство, представяйки Центъра за геополитически анализи, специализиран в наблюдението и провеждането на избори и референдуми в цяла Европа.

„В Украйна централна власт няма, всичко е в ръцете на групи от лумпени, които тормозят несъгласните с хуната”, каза Костадинов пред bTV.

По думите на Чернев в момента в Украйна царят хаос и анархия.

Чернев и Костадинов заявиха, че отиват в Крим с мир, но при нужда ще защитят себе си или пострадали българи с оръжие.

Кметът на Тополовград пък обяснява своето пътуване до Крим с любовта си към Русия, пише "Труд".

Колко продължителен ще бъде престоят на доброволците зависело от ситуацията, която щели да породят резултатите от референдума в Крим.

Вече се появиха информации, че в Крим има около 20 български доброволци. Те били част от паравоенното формирование "Доброволец", за което се смята, че е под контрола на руските войски в Крим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!