Българската армия ще обменя опит с Южна Корея

ОFFNews 14 май 2015 в 16:51 6622 3

Южнокорейски войници.
Южнокорейски войници.

Меморандум за сътрудничество между Министерството на отбраната на България и Министерството на националната отбрана на Южна Корея беше подписан днес, на 14 май, съобщиха от военното ведомство.

Министър Николай Ненчев и неговият колега Хан Мин-ку се срещнаха в рамките на държавната визита на президента Росен Плевнелиев в страната.

"Ще окажа пълно съдействие за реализиране на заложените в меморандума цели. Ние имаме един от най-модерните полигони в Европа и бихме могли да обмислим съвместни участия в планираните учения", заяви Ненчев.

Основни насоки на сътрудничеството ще бъдат отбранителна политика, обмяна на опит от участието в хуманитарни и мироопазващи операции, борба с тероризма и пиратството, военнотехническо и военно-научно сътрудничество, контрол на въоръженията и мерки за укрепване на доверието и сигурността.

Той акцентира върху възможностите за бъдещи контакти между двете страни и увери министър Хан Мин-ку в готовността ни да приемем корейски военнослужещи на обучение във висшите военни училища в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!