„В здравеопазването трябва да има разстрели като в Северна Корея“

OFFNews 13 май 2015 в 21:58 8485 8

Краткото ми министерстване ме радикализира много и съм за тоталитарно управление в министерството, за да е ясно кой носи отговорност в здравната система. Това заяви пред БНТ здравният министър от служебното правителство на Георги Близнашки – Мирослав Ненков.

Аз съм твърдо за тоталитаризъм в здравните среди. Трябва да стане като в Северна Корея, макар че разстрелът на един човек няма да реши проблемите в здравеопазването. Трябват повечко, каза Ненков в характерния за него шеговит тон.

Петър Москов е малко остър в изказванията си, но на мен това в личностен план ми харесва, допълни Ненков.

По думите му фармацевтичният бизнес в България няма да се промени никога. Бях запознат с този бизнес още преди да стана министър, но след това разбрах за една порочна практика, която няма да се промени. Има хора, които срещу някой лев са готови да вършат работата на други хора, коментира той, без да посочи конкретни имена.

Бившият здравен министър обясни, че по-скоро няма съмишленици. Той обясни, че в рамките на трите месеца, в които беше министър, срещу него се е изляла страшна помия, макар че не е успял да направи нищо значително.

Днес една колежка ме бъзикаше, че сигурно аз съм първия случай на бивш министър, който има кредити, каза Ненков.

По повод подготвяните от Москов здравни реформи Ненков подчерта, че не е съвсем съгласен с тях, но въпреки това е по-добре да се правят някакви промени, които могат и да не доведат до добър резултат, отколкото нищо да не се променя в системата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови