Ненчев готов да прати армия на границата с Македония

OFFNews 13 май 2015 в 11:31 5377 10

Ненчев готов да прати армия на границата с Македония

Армията има готовност да охранява границата с Македония, ако това се наложи. 

Това каза Министърът на отбраната Николай Ненчев, кой е в делегацията на президента Росен Плевнелиев в Южна Корея. Военният министър не присъства на извънредното заседание на Съвета за сигурност при Министерски съвет във вторник. Вчера беше декларирано, че държавата отчита риска от възможна бежанска вълна от Македония, както и преминаването на терористи на територията на България. 

Според позицията на правителството: 

България не може да се меси във вътрешните работи на Македония, но е готова да окаже помощ, както по двустранна линия, така и в рамките на усилията на Европейския съюз.

Според военния министър към момента няма пряка заплаха за страната ни.

На този етап няма пряка военна заплаха за България заради събитията в Македония. По няколко пъти на ден ме информират от служба "Военна информация", но въпреки всичко ние имаме готовност при необходимост да се включим и да окажем пълно съдействие при охраната на българската граница, каза той в монголската столица Улан Батор, цитиран от БГНЕС.

Оказването на съдействие означава включването на гранична полиция и на МВР, добави министърът. Снощи късно разговарях с директора на служба "Военна информация" и се убедих, че в този момент нямаме абсолютно никакво основание за безпокойство, повтори той. Но ако се наложи до часове можем да окажем пълно съдействие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!