Армията търси над 500 военни

OFFNews 02 януари 2023 в 09:39 2390 0

Архив

Снимка Министерство на отбраната

Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка - 280 души.

Армията продължава да търси военни. Местата са в Сухопътните войски, Командването за логистична поддръжка и Съвместното командване на специалните операции.

Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка - 280 души. Заявления се подават до 27 януари. Но това е и най-новата структура в армията ни - действа от септември 2021 година.

30 военни се търсят и за Командването на специалните операции - другата нова структура в армията. От няколко години те имат и специален тренировъчен полигон на "Црънча". Заявления се подават до 10 февруари. Конкурсите и за двете командвания ще са в началото на март.

255 военни търсят и Сухопътните войски. Изискванията за кандидатите остават - да не са по-възрастни от 40 години, да са годни за военна служба, да не са осъждани.

От Министерството на отбраната припомнят, че професионалните военни имат и бонуси като специално обучение, ведомствено жилище, различни видове заплащания.

Докладът за състоянието на отбраната за 2021 година отчита, че в Сухопътните войски е най-висок недостигът на военни. А това оказва негативно въздействие върху бойната им готовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови