80-годишна варненка скочи с бънджи от 192 метра

OFFNews 16 август 2015 в 14:29 5372 2

80-годишна варненка скочи с бънджи от 192 метра

Снимка БГНЕС, архив

80-годишната варненка Пенка Балева скочи с бънджи от 192-метров мост. Жената е скочила от Европейския мост в Австрия, който е обявен за едно от десетте места в света най-страшни за скокове, съобщава "Фокус", като се позовава на близки на жената.

След 13 години активни екстремни преживявания, 80-годишната варненка от дряновски произход е постигнала мечтата си. Тя полетяла в пропастта викайки: „За България!”.

Денят за рекорда бил избран специално – 15 август, празникът на Варна, когато православната църква отбелязва Свето Успение Богородично.

80-годишната любителка на екстремните спортове има още няколко подобни прояви. За 13 години членство в любимия си клуб за екстремни спортове „Адреналин - Варна", Пенка Балева има осъществени 14 тандемни парашутни скока от различни височини - между 3 000 и 5 000 метра, и 39 бънджи скока. Смелата варненка ще се прибере в България след няколко дни със специален сертификат, който документира вчерашния ѝ рекорден скок с бънджи от 192 метра.

„Изключително много ценя подкрепата от семейството си, без която не бих била това, което съм днес”, е казала Балева след скока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!