23 глоби във Варна за разходки в парка, забраняват достъпа до плажа и крайбрежната зона

OFFNews 11 април 2020 в 21:31 8200 2

Снимка Sky Pictures Bulgaria

През съботния ден, служителите на ОД на МВР – Варна са извършили 536 проверки по адреси за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Констатирано е едно нарушение.

Във връзка с това има образувано едно досъдебно производство за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

Днес са извършени също 293 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 23 АУАН за установени нарушения.

От утре във Варна е забранен достъпът до крайбрежните зони и плажа. Това съобщи д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция в града, пред Агенция „Фокус“. Според заповедта до отмяната на извънредното положение се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Община Варна, считано 00.00 часа на 12 април 2020г.:

1. Преустановяват се посещенията и достъпа на хора до крайбрежните зони и плажове на територията на община Варна.

2. Забранява се достъпът на пътни превозни средства (с изключение на тези със специален режим на движение) и граждани, от пътната настилка от източната част на Станчовата алея ( след ресторант "ПАРМИ") до бариерата на плувен комплекс "Приморски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови