"Нова република" на Радан Кънев влиза на изборите, кани "Да, България" за коалиция

ДСБ, реформатори и депутат на ГЕРБ в новия политически проект, който ще е "черната овца"

Антония Чорева 25 януари 2017 в 17:09 11829 11

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Политически надпартиен проект "Нова република" обяви днес лидерът на ДСБ Радан Кънев. Заедно с ДСБ тръгват част от реформаторите от гражданската квота - Мартин Димитров, Петър Славов, Гроздан Караджов, както и най-опозиционният депутат на ГЕРБ Методи Андреев.

"Нова република" ще участва на идващите парламентарни избори, които само след два месеца - обяви Радан Кънев и отправи публична покана към новото движение, което се очаква скоро да стане партия - "Да, България".

"Вярваме, че трябва да продължим заедно борбата за съдебна реформа и изкореняване на корупцията, която водихме рамо до рамо повече от три години", каза Радан Кънев.

"Имаме еднакви цели и идеи", каза той и покани "Да, България" да участват като коалиция на парламентарните избори.

Относно Реформаторския блок Кънев коментира, че категорично вече няма да участва в коалиция с тях и с техните идеи, каквито са в момента, тъй като по думите му те са "камъче в обувката и трън в петата".

В "Нова република" са поканени да се присъединят всички граждани и политици, включително и хора, които са били част от ГЕРБ, но които са дясномислещи и които споделят техните идеи. "От днес започваме преговори с личности и формации в център-дясно, които са доказали, че не търсят власт на всяка цена. Не търсим партийни квоти и коалиции, а единство на граждани и политици, доказали верността си към споделени ценности", обясни лидерът на ДСБ.

В "Нова република" вече са заявили желание да участват Асоциация на българите в Македония, Гражданска платформа, Обединени реформатори, Групата за натиск в Народното събрание.

А идеите и целите на Нова република са следните:

"Ние, съмишленици от българската десница, представители на Гражданския съвет, “Демократи за силна България” и на широка гражданска общност,

1. Обявяваме Надпартийна платформа Нова Република, в името на:

Нова българска Република, която ще основем върху:

−образована нация, в която всеки се развива и успява според заслугите си, а не според партийното си членство

−силни институции

−върховенство на закона и война с корупцията до безусловна капитулация на мафията

−малка, непартийна и работеща администрация.

Нашата първа мярка ще бъде да въведем независим заместник главен прокурор за борба с корупцията, който незабавно да започне разследване на КТБ, АЕЦ Белене и Агенция Пътна инфраструктура.

Нова икономика, която ще стъпи на:

−ниски данъци, които остават близо до хората по места

−свобода за малкия и семеен бизнес от партиен рекет и обръчи

−ясни правила и предвидима среда

−силни и независими регулатори срещу картелите и монополите.

Нашата първа мярка ще бъде отмяната на данък Уикенд и метла за агентурата на олигархията, която брани картелите и монополите.

Нова надежда за нацията ни, която ще създадем с:

−политика в интерес на българските семейства и общности и преодоляване на демографската криза

−грижа за слабия и страдащия

−силна връзка между българите в Родината и българите зад граница

−опазване на природата за идните поколения.

Нашата първа мярка е незабавно увеличение на заплатите на учителите, университетските преподаватели и българските учени средно с 20%.

Радан Кънев обясни, че цел на новия политически проект е да бъдат забранени всички лотарийни талончета и рекламата на хазарт в медиите, която в момента е навсякъде.

Коалиции за Нова република

"Ясно и категорично отхвърляме възможността за явяване на избори във формат РБ-2".

"Ние сме единствена алтернатива на ГЕРБ вдясно и гаранция срещу коалиция на голямата лъжа между ГЕРБ и БСП".

Ние сме и единствените в българската политика, които със сигурност няма да допуснат БСП и ДПС до участие във властта и да се коалират с тях - никога и под никаква форма".

Единствено в името на тези идеи, ние търсим доверие, за да упражняваме властта. Нашето участие в управлението зависи единствено от подкрепата на гражданите, а не от коалиционни пазарлъци с БСП, ДПС или ГЕРБ.

"На политическия терен вече има черна овца. Още другата седмица ще учредим политическо обединение Нова република", каза в заключение Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12014

12

ognian123

29.01 2017 в 17:28

Четете вестниците на КОЙ .От тях ще разберете кой кой е.Охулените обруганите са истинските демократи.Хвалените оикновенно са креатури наБКП— ДС .

15414

11

Hihi1981

26.01 2017 в 09:03

Добре е да има партия,която пита и рови в темите,които за други са несъществуващи!!!

25665

10

Victimized

25.01 2017 в 21:25

Повечето "десни" симпатизанти са във възторг от "новото начало", но за прогресивната част, това е поредното по ред разцепление на "дясната идея". Тези "десни" не успяха да накарат народа да повярва в тяхната визиа, и докато в посткомунистическия период желанието за промяна носеше и много гласове, сега тази лабораторно създадена реторика придоби съвсем различен смисъл за хората. Всички се нагледахме на "стратегически решения" от страна на западните "лидери", всички видяхме до какво докараха Европа, за която едно време мечтаехме. Водени от изфабрикувани морални възгледи, вместо здрав разум и логика, успяха да отвратят всички. Не случайно политици като Путин и Орбан имат високо одобрение в страните от западна Европа и САЩ, понеже виждат в техните лидери едни мекушави бюрократи, които градят държавност водени от вменено чувство за вина и отговорност която изобщо не касае европейските граждани. Тези които реално трябва да се чувстват виновни и отговорни, трупат печалби от всичките "кризи".

12066

6

Dimitri atanassov

25.01 2017 в 19:21

Лустрация!!?? Защо не е в "списъкът"?

11738

4

KumaLisa

25.01 2017 в 18:14

Лузер до лузера, мила моя майно льо... Малтинчо олигофренчето едвам го изгониха с камъни от СДС заради тоеа, че е маша на Костов, той тръгнал десни симпатизанти да привлича.

29585

3

Izalina

25.01 2017 в 17:44

"Черната овца" носеше що-годе положителен смисъл само в песента на Ахат и в то в/за едно друго време.
Не знам с тоз афиш напред дали е добра идея.