Милитаризъм

Николай Фенерски Последна промяна на 24 април 2015 в 08:20 5175 15

Честно и почтено е според мене след като у миналото изказване обърнахме внимание на ботоксовия дребосък с императорска мания, да продължим напред и да не бъдем едностранчиви. Защото пропагандистите точно на това разчитат, да застанеш на някоя от двете страни и вече си захапал тяхната въдица. В две изречения изясняваме още позицията и продължаваме по същество. Русия може да е православна страна, но нейната политика не може да бъде отъждествявана с никакви православни визии за света. Путин не е защитник на свободата и красотата, в неговата страна мракобесническата бюрокрация властва до ден днешен, а той се изживява като справедливия цар на вся Рус. Да, ама не, не става точно така в действителност. В действителност Барселона и Триер са по-приветливи градове от Москва, защото цивилизацията ги е научила на уважение. В Русия както в некогашния СССР отделният човек нема никакво значение.

Обаче. За да се стигне дотук, е имало причина. И външно тая причина се корени в лицемерието на Запада, в неговата измамна през последната петилетка демокрация, в неговите пропаднали ценности, наричани толерантност и либерализъм, но всъщност терор и тормоз на мнозинството от страна на малцинствените групи. На Запад прекрачиха границите на добрия тон и нарушиха спокойното свободно развитие на обществото. Така че появата на такъв Путин като днешния е отговор на нещо предишно, нещо долно и некачествено. Много правилно забраниха пропагандата на хомотупалките сред младежта. А в Запада учат в училище за трети, пети и десети пол!?! Достигнаха пределите на разума, какво очакват в отговор?

На фалшивата злокобна политическа коректност, на пропадналото и неморално възприемане на болестите като психическа особеност, заслужаваща някакви си права, немаше как да не се отговори. И Путин се възползва от ситуацията. Като го гледам и слушам, не му хващам вера, че е чак толкова заинтригуван от съдбините на обикновените си поданици. Все пак е възпитаник на една школа, където хладнокръвието и липсата на емоции са едни от най-важните качества. И зад своето хладнокръвие той крие други, тайни и неприятни замисли. От всичко на тоя свет най-мразим лицемерието, прикритостта, гледам да се обкръжавам в личния си живот единствено с открити и честни хора. Путин и всички останали световни и български политици не спадат към тая категория. Всички те са прикрити копилета, чиято цел ние с вас още не знаем. Ама подозираме.

Често се случва напоследък разни такива пропаднали типове да казват верни неща. Нема да цитирам имена, само ще припомня кои са верните неща, знаят се, проверени са и нема как да се отрекат от хора, които поне малко имат зачатък на мисълчица из междуушното си пространство. Как Западният свет е станал богат? Чрез заграбване векове наред на богатства от други краища на планетата. По-агресивни в това отношение са били британците, а най-малко може би холандците, това са вече манталитетни особености. Колонизатори са и Франция, и Испания, те така са научени, да цицат отнекъде, за да им е добре. Ресурсите са си ресурси и днес, така че да ми говорят за информационализма като нов пенкилер, като ново решение на всички проблеми, все едно компютърът пече хлеб и налива вода, е само прах у очите на наивниците.

Всички войни от последните трийсет години са за ресурси, не за демокрация. Войната на НАТО срещу Югославия беше също такова нещо, макар обяснението да е по-заплетено. Има ли демокрация днес в Косово? Питайте бандита Тачи. Играчите ползват исляма за свои цели, за да държат в шах Балканите и Европа. Изобщо, къде днес има демокрация сред страните в преход? У нас ли? Идете в Галиче и се нагледайте на демокрация. Толкова години по-късно ние победените в студената война страни плащаме висок членски внос за клуба ЕС, като от там ни замазват очетата с подхвърляне на трохи под формата на „европейски субсидии“ и други дъвки за балончета. Нема демокрация, защото не им беше изгодно да въведат истинска демокрация с правила. И на другите, и на нашите. Те вече и на Запад немат демокрация. Демоните на банките я превърнаха в демонокрация. Притегат примката бавно и полека. Ама я притегат, ясна е работата. И Путин се прави, че е и срещу това. И хората нали искат да си имат водач, верват му.

И пропагандата от двете страни се завърта. Колониалистите искат да докопат Сибир, понеже като имаш готина мацка, всеки й хвърля мераци. Там има несметни богатства, „Угрюм река“ е чудесна книга, векове наред не могат да ги изразходят, та сега световните жандари и милитаристи са проточили лиги да глътнат тая хубавица и всичките й богатства. Ще натискат бавно и полека, ще ни превръщат във фронтова линия, ние сме collateral damage, не им дреме за нас нито на рашките, нито на тъпанарите. Малтус и неговите привърженици ще създадат хубава интрига, на която да поверват и най-коравите пичове, подобно на Първата Световна Репетиция и Втората такава. В репетициите са загинали десетки милиони, сега обаче ще се наложи да се освободят от товара на милиарди. Легендата ще бъде разбиваща, ще захапят всички, може и аз да се подлъжа, ама само за част от секундата ще бъде. В Русия легендата вече е засилена по нанадолнището – гледайте новия епизод на „Духless“ и сериалчето „Родина“, Машков е добър актьор, но все пак наето лице, каквото му кажат, това играе. Та легендата „родина“ е на дневен ред и събира активно привърженици.

От другата страна ще продължи демонизирането на врага. Путин ще стане по-големо зло от Кадафи, Саддам, Осама и други лоши изверги взети заедно от канализацията на Готъм сити. Ще се наложи Батман да долети. Извращенията, наречени „човешки права“, също ще продължат по план. Защото планът требва да се следва и изпълнява стриктно. Защото за милитаристите от всички страни достиженията на човешкия дух по темата война („Швейк“, „Параграф 22“, „Ъндърграунд“, „Съдбата на човека“ и много други) не означават абсолютно нищо, за тях това е само страничен шум, който не отразяват, те книги не четат, те не са човешки същества в биологичния смисъл и само може би за профилактика са попрехвърлили „1984“ и „Прекрасният нов свят“.

Твърдят, че в други страни такава истерия като у нас по темата Русия и света не съществува. Че е само по границите – Полша, прибалтийските, Унгария... Истеризира се нарочно, защото е необходима обработка на съзнанието именно в точките на фронтовата линия. Психологическа подготовка. Пропастта между западното ужким демократично и руското ужким православно се задълбочава от ден на ден. Но не така по естествен път някак си, а целенасочено с пропагандата на Волгин и другия. С пропагандата на псевдодемократите и руските марионетки. Построиха си магистралата до Бургас, за да придвижват своята техника, не за да ходите на море. Не го пророкувам като некакъв страх от бъдещето. Разказвам го като нещо реално предвидимо. Не подхранвам истерията. Опитвам се да предупредя за тая голема опасност, без да съм привърженик на оня луд вестник „Строго секретно“. Там теориите са пречупени през призмата на редактора и засягат това онова. Обаче имат една голема слабост – на страната на Русия са. А аз си мечтая ние да сме на две страни – първо на себе си като разумни същества, даже на квадрат, сапиенс сапиенс, и второ – да сме на страната на собствената си страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.05 2015 в 06:39

Егати и глупостите на квадрат. Преди да дебнем международния заговор, най-добре да погледнем какво става у нас.

Имаме си голем началник, който порасна точно като Путин. И двамата са охранители в началото на кариерите си, и двамата използват положението си в силовия апарат да избият конкуренцията, и двамата използват след това положението си в държавата да я приватизират в своя полза, и двамата си култивират "коалиционни партньори" от продажни и бедни "либерали", и двамата са прегърнали "ценностите" на най-голямото гепене от държавното.

Верно, че нашият е "по-народен", но то е като разликата между бай Тошо и тов. Громыко например. Язък, че не ги помните.

Имаме си бутафорен президент, не по-малко тъп и неадекватен от руския Медведев, който ни весели с тарикатски лафчета, но иначе успешно направи от тъпотия две конституционни кризи и засега нищо полезно.

Имаме си градоначалник от село, който се учи на мурафети не къде да е, а в Московската мэрия. Похвално обаче, понеже това е ъпгрейд спрямо Янчулев и Мафиански. Другият ъпгрейд е, че сега гепи не само от общинска собственост, ами и от "европроекти".

Имаме си добре балансирана и самоподдържаща се система от етническо малцинство и техни душмани, достатъчно едри за парламентарни мнозинства и имунитет. Естествено, ядат от вашата партийна субсидия.

Имаме си популация като руската, силно необразована, силно суеверна и донякъде православно-патриотична, която пали свещи на великден, но яде свинско цяла година и паркира по тротоарите, понеже така е по-евтино.

Да не продължавам до безкрай, схващате за какво ви говоря. Ако некой ви е крив, това не е нито Путин, нито европейските партийни вождове, които се интересуват само от евроизборите.

Криво ви е отражението в огледалото.

А списателят на статията е просто скучен шут на малка заплата.

06.05 2015 в 02:03

айде още един с промит мозък.мръсните империалисти колонизатори искали да заграбят сибир....ми че той е заграбен вече- от руснаците през 17 век.и централна азия, и кавказ, и украйна, беларус, а през 19 век и колонизираната от турците българия си сменя собственика....само че онези гадни империалисти надживяха отдавна имперските си комплекси. отказаха се от колониите си. оставиха демократични режими там. създадоха с бившите си колонии съюз.така сега поляци и финландци,норвежци, унгарци, ирландци и чехи са равнопоставени в съюза с техните бивши колонизатори....русия и турция все още смятат че кюрдите, българите, кавказците, крим, украйна,та дори сибир, са им бащиния и рая или мужици...никой не е постигнал свобода демокрация и равенство даром.нищо не е розово, и те си имат своите рани, и техните общества имат кусури, но там човекът значи всичко, те наистина вярват в тези ценности и затова никога няма да позволят да бъдат поробени.ние избрахме техния път.това е естественият човешки избор.

25.04 2015 в 08:25

Всички войни от последните трийсет години са за ресурси, не за демокрация. Войната на НАТО срещу Югославия беше също такова " дай по конкретно?

24.04 2015 в 17:12

Фенерски,другарче мое....Гадната демокрация в България ние си я изградихме не марсианците...някаква комбинация от демокрация отровена от Руски феодализъм.

24.04 2015 в 16:55

Фенерски, Фенерски, много умен се пишеш, ама не си разбрал, че обобщенията "всички", "всичко" и пр., са ясен знак са слаб мисловен апарат и рабско следване на опорни точки...

24.04 2015 в 15:46

Преди години гледах един полски филм, на който не помня името, но се разказваше за двама, които искаха да прекарат диаманти на Запад. Впечатли ме финала, където единият от героите направи извода, че "и Запада и Изтока миришат". Така, че съм напълно съгласен с изводите на автора. Дали написаното е апокалиптично? Да! Просто времето е такова- последно. А относно това дали руският народ е православен, то съм категоричен, че е такъв и ще си остане такъв до края на времената. Достатъчно е човек да влезе в православните храмове на Русия. Голямата грешка е, че се слага знак на равенство между управляващите Русия и руският народ. Но тази грешка се допуска по отношение и на всички останали народи и техните правителства.

24.04 2015 в 12:25

Много интересно защо всички искат да живеят в "прогнилия" Запад, включително руските богаташи и всякакви баровци? Включително дъщерите на самия Путкин. Защо не си седят във вмирисаната руска кочина?
Ами именно затова, защото е кочина. Западът може да е прогнил, но все пак е място, където живеят хора. А Русия е място за добитък. И ще става все по-зле.

24.04 2015 в 12:12

Русия била православна страна?!
Хаха!
Това е такава перверзия!
Как така съветски колохзници, комунисти, нацисти и всякакви комплексари изведнъж припознаха християнството?!
Та те разрушаваха църкви и забраняваха християнските празници!
Същите лицемери са и нашите социалисти!
По празниците са първи в църквата за да ги снимат по ТВ.
Русия е страна с фашистка идентичиност.
Механизмите може да се проследят в миналото.
Разбира се, че може да се търсят причини навсякъде и включително в 'несправедливия' Запад, но това по никакъв начин не може да служи за оправдание.
Колкото просъществува 'хилядолетния' Райх на Хитлер, толкова ще изкласи и руското джудже.

24.04 2015 в 11:46

Не, че взимаме страна, ма накрая все гнилия хомо запад е виновен, и демонокрацията. Тъжно, все едно да четеш дугин..

24.04 2015 в 11:23

Може би малко попресилено, но общо взето точно.