Когато ''Ергенът'' се сби с професор Кантарджиев

Венци Мицов 22 февруари 2022 в 14:31 26305 2

Новият телевизионен сезон стартира ударно с куп риалити програми, за които телевизиите у нас хвърлиха пет куфара с евро и десет сандъка с долари и швейцарски франкове. Бляскаво, иновативно...

Е, нищо, че иновативността стигна, за да гледаме десети сезон на "Капките" и може би четвърти опит за шоу с богат ерген и дами съблазнителки. Нищо, че претоплихме старата манджа "Сървайвър" и пуснахме Емо Чолаков да води несвойнствени за него вариации на тема "Бързи, смели, сръчни".

Важното е, че телевизиите у нас се впуснаха отново в съревнование за вашия интерес. А вие вкупом написахте във Фейсбук, Туитър и където още може "Аз телевизия не гледам, обаче тая от "Ергенът" е много зле"...

Аз обаче, като човек, който дълго време е бил изкушен от телевизиите, започнах да се притеснявам от факта, че те някак пропускат важните неща. И че е време да се намеся, за да обновя българския домашен ентъртеймънт, за който плащате по 50 кинта месечно на мобилните си оператори.

И за това, в навечерието на рейтинговите сблъсъци между "Ергенът" и "Талантите" с професор Кантарджиев, реших да предложа на вашето внимание няколко проекта за нови и неповторими по своя интелектуален заряд телевизионни предавания.

А на моите приятели, телевизионните продуценти, им подарявам тези идеи безплатно.

Дето се вика, стига ми тая награда да видя част от идеите си реализирани от телевизията.

I. ТВ шоу "Момата"

Няма как да не ви прави впечатление сексизмът и половата дискриминация, заложени в идеята за тв предавания с прелъстяване на главния герой.

Той винаги е мъж. Винаги е богат. И винаги е убавец. Е, като изключим едно подобно шоу по бившата ТВ7 с малък Тошо, който, не че не е убавец, но е убавец в друг смисъл на думата...

Затова е време да спрем да робуваме на джендър стереотипи. В моя проект за шоу имаме не ерген, а мома. Елементът на изненада обаче се корени във факта, че в края на предаването може да се окаже, че момата е от онези, които вечер стоят на площад "Македония" в столицата, а през деня се казва Стефчо Гьорев, стругар фриленсър от "Обеля" 2.

В предаването всеки един от желаещите да обвържат себе си с момата участник трябва да извърши определени задачи. Например - да се промъкне покрай охраната на парламента и да направи стриптийз в парламентарната стая на "Възраждане". Или пък да посети квартал "Бела вода" в Перник, облечен в рокля и с изскубани вежди.

Този, който оцелее, трябва да избере - или момата, за която не е сигурно, че е мома...

Или материална награда - 4 декара земеделска земя в Монтанско.

II. "Здравни беседи с Киро Скалата"

Предаване за алтернативна медицина. В него различни експерти коментират различни здравни аспекти на пандемията от последните две години.

Предаването е разделено на рубрики:

1. "Измамата COVID - коментар на водещия"

2. "Ела с мен да пием чай" - здравни песни на доцент Мангъров

3. "По небето има следи" - документална поредица на Стойчо Керев

4. "По следите на химическия пневмонит" - здравни анализи на Киро Брейка

5. "Как забърках ваксина, която никога не бих си сложил" - авторазследване на депутата-професор Чорбанов

Предаването ще разчита и на западни авторитети като Джуди Майковиц, чието видео всеки момент ще бъде изтрито. Със свои рубрики ще се включват Тошко Йорданов, Крум Савов и Антония Първанова.

Очаква се предаването да разнищи здравната тематика до степен, в която вече никога няма да имате нужда от каквито и да е здравни услуги.

III. Младежкото шоу на Стоян Михалев

Предаване, в което могат да се записват за участие различни младежки организации.

То представлява телевизионна игра, в която млади хора се опитват да преодолеят различни препятствия, а водещият Стоян Михалев ги преследва с мегафон в ръка и се опитва да предотврати всеки пробив на младежките организации.

Голямата награда е правото на определена организация да се изкаже на партийно събрание. 

IV. "Гурме в Банишора" - кулинарно шоу от Централен софийски затвор с водещ Андре Токев

В предаването имаме участници от първи, втори, трети и четвърти затворнически отряд.

Това са шеф Гошо Шперца - специалист в молекулярната кухня, Ставри Винкело - майстор на пасираните храни, Митко Манивелата - специалист по сосове и деструктурирана мусака и бай Щерю Бичкията - специалист по кашерна и аюрведическа кухня, както и по бой с черпак и тиган.

В предаването ще се проследи всекидневието на хората в затвора - културен живот, дискусии за Кант, Хиндемит, редът на Фурие и суперфорацията на екстензорните рефлектори.

Шеф Андре Токоев ще показва на участниците в майсторските класове как да забъркаме фюжън боб по манастирски, конфи от русенско варено и сос холандез с Дерби Лимонада.

Спечелилият първа награда получава ваучер за 32 лева за затворническата лавка.

V. "Да продадеш колата си"

Предполагам всички сте гледали култовия телевизионен формат с още по-култовия механик Ед Чайна и търговеца Майк Брюър.

В него двамата купуват стари коли, поправят ги и ги продават с печалба.

В българската версия водещ е Ставри Турбото - търговец на коли от Горубляне. В рамките на всяко предаване Ставри ще ви показва как да продадете някой стар продънен леген, изхвърлен на автоморга в Италия като "супер запазена, първи собственик, гаражна, реални километри, всички екстри" лимузина.

Ще видите как да продадете кола на 800 000 километра като кола на "реални 35 000 километра". Как да запушите теч с помощта на брашно и червен пипер. Как да сипете добавка така, че колата да не пуши като комина на Ватикана при избор на нов папа.

Предаването ще дава и полезни съвети като "как да прехвърлим кола без да сме платили данък", "как да минем на технически преглед неработещ от 12 години Москвич" и "какво да правим, когато катаджията попита - КАКВО ПРАВИМ?".

Предаването ще бъде прицелено изцяло в мъжката аудитория, която не е най-активната пред телевизора (освен ако няма мач или концерт на Весна).

VI. "България търси мутанти"

Шоу, в което се събират всички, които са били отхвърлени на кастингите на "България търси таланти".

Журито ще бъде съставено от Джорджано, Гошо от Почивка, Стефифешън и Дражето от Ямбол. Мисля, че това ви е достатъчно като информация...

VII. "Вече ми е леко, чувствам се добре"

Вечерно токшоу с водещ Цеци Клизмата.

ЕПИЛОГ

А вие сте се загрижили за международната обстановка, за икономиката, за цените на тока, газта и парното...

Споко бе! Ще оцелеем. Ние оцеляхме последните 20 години, гледайки продукциите на родната продуцентска мисъл, та някакви си войни ще ни уплашат...

Няма страшно. Време е "Ергенът" да види сметката на Путин, а професор Кантарджиев да затапи Байдън.

Спомням си, че в разгара на пандемията мнозина от вас протестираха, че новините ги стресирали. Е, време е да излезем от тоя стрес. А можем да го направим само като пием по ракия и гледаме телевизия.

А там - е, там, в шоубизнеса, ни третират така, както подобава - като леко развеселени полуидиоти.

И ще завърша с нещо оптимистично. Ако телевизионерите реализират една от моите идеи, ви обещавам като същий бай Тошо следното:

Тази година полуидиоти! Догодина - цели идиоти!

Хайде, сполай ви и до нови срещи, скъпи читатели. Благодаря ви и на тримата!

Ваш ас. д-р Венци

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3031

2

Слав Жеков

23.02 2022 в 23:17

Единственото което мога да кажа е:

Баси якото...Стига с този изкуствено морал, време е за истински шоа...Единствено Биг Брадър липсва, но както би казал Божинката "Каквото си е, то си е".

Поздравления за статията.

6145

1

kokoten

22.02 2022 в 17:08

...бре,Венци,да ти напомня,че графоманията си е чиста проба психично разстройство....ти от писане май нямаш време за истинска работа,спри се малко,помисли и ако мислиш,че си прав-продължавай....
 
X

Да помогнем на украинските деца!