Из делниците на един луд (октомври-декември)

Тони Филипов, д-р 31 декември 2017 в 10:09 14911 0

2 октомври

Делян Добрев обяви, че подава оставка. В неделя сутринта имал аудиенция и султанът одобрил решението му. Според някои наблюдатели той го бил одобрил още преди Добрев да го съобщи. Което също не е невъзможно.

Обаче герберите прости, прости, но вдянаха, че предаването на Делян е потенциално предателство срещу всеки от тях. И партията застана зад него и не го дава. Изглежда като защита, но всъщност е самозащита. Цветето Караянчева като по-семпличка изрази гласно тайната мисъл на колегите си: "Вие сте тръгнали по общините да търсите кирливи ризи. А кой ще бъде следващият, ако дадем Делян? Ние няма да дадем Делян!"

Направо си бойкотираха Бойко. Даже прилича на бунт.

Гл. секретар на МВР Младен Маринов обяснява по телевизора, че лицензът на фирма „Емко“ бил отнет, за да се предотврати опасността взривни вещества да попаднат в ръцете на терористи.

Едно време имаше една интелектуална класация, която се водеше от „къпан милиционер“. Маринов много прилича на къпан.
Пък министър Валентин Радев още по-къпан. „Престъпността, вика, се e свила с 4%.“ В същото време разкриваемостта се е увеличила с 6%.

Един ден седнах и събрах всички проценти, с които престъпността е падала през годините – при Румен Петков, при Цецо, при Руми… - и излезе, че към момента е минус 235%. Вероятно някъде бъркам, няма как да е толкова. Може да намаляват регистрираните престъпления, за сметка на нерегистрираните. Което също говори добре за родната милиция. Или бъркам?

4 октомври

Президент Радев на посещение в Полша. И той, подобно на Борисов, споделил с домакините си едни мисли, които, ние на негово място, бихме запазил за себе си. „Санкциите против Русия трябва да бъдат отменени. В икономически смисъл тези санкции са вредни…”

Оставам с впечатлението, че на Радев още не са му съобщили какво точно представляват санкциите и кого засягат. Иво Христов упорито крие от него, че става дума за руски олигарси и фирмите им.

Тоя Иво Христов ще се окаже много тъмна фигура. И другия, де, не само тоя. Даже другият повече. Той е един мрачен, катаклизмичен дори. Плашат ме и двамата.

6 октомври

Отзарана Антон Тодоров гостуваше на „вдовеца“ Виктор Николаев. Обясняваше, че президентът натискал да се купят изтребители „Грипен“, съвсем не безкористно. И Виктор попита: „Този избор продукт на една шайка ли е?“ Беше си замислено като провокация и Тонката, който може да е луд, но не е глупав, го разбра: "Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. Тя и тя малко така беше тръгнала в някаква посока, ама ето виждам, че липсва столчето ѝ… За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам".

Слава Богу не е шеф на телевизия. И на нищо не е шеф и няма да бъде. Нито през този мандат на ГЕРБ, нито през следващите, да не дава Господ. Стъпил е на политическото нанадолнище и вече само силен челен удар може да го спре.

В един хубав ден Антон ще влезе в парламента и ще види, че му няма столчето. Но това ще бъде в друг ден, днешният е лош ден, поне за Виктор Николаев. След Антон и Валери намекна двусмислено за празното столче на Анка. Виктор се правеше на любопитен по „Кумгейт“ и Валери го върна в реалността: „Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам…“

Много беше два пъти за един ден. И дори обръгналата на унижения българска журналистика избухна. Не цялата де, част от нея. И се нанесоха някои обиди на Валери. На които той отговори с нови заплахи вече на страницата на МС. Даде ултиматум на клеветниците да му се извинят: „Давам срок за извинение 24 ч.“

Велизар Енчев се възмути: „Борисов, защо ултиматумът на Валери Симеонов е на страницата на МС?! Кой е тоя, че да дава 24 часа срок, бе? Терорист? Похитител? Или е за психиатър.“

10 октомври

С чиста съвест, а някои дори и със собствената си, депутатите от ГЕРБ приеха оставката на Тодоров. За другите партии е ясно, на тях не им трябваше изобщо да се обръщат към съвестта си, за да отметнат тоя „символ на опростачването в политиката“, както го определи Драго Стойнев. Определение срещу което не можем да възразим, дори и да искаме. Но ние не искаме. Стига ни само това, дето каза от парламентарната трибуна за обичането през гащите. Известно извинение за тази простащина може да е само фактът, че изразът е заимстван от арсенала на Борисов. Което му дава партийна и политическа легитимност, но едва ли и културна.…

11 октомври

Искаше ми се да ида на протеста на журналистите, но нямах желание. Първо защото протестът беше пред МС, а това ми се стори доста верноподаническо. Гледах интервюто на Виктор и с Тодоров, и със Симеонов. И се питах какво толкова страшно щеше да стане, ако Виктор беше попитал: „Ти кво, бе, плашиш ли ме?!“ Да, какво щеше да стане? И за правата на Анка нямах желание да протестирам. Щото не знам дали са ѝ нарушени. Тя не казва какво стана с нея. Изгониха ли я и защо? Мълчи като пукал. Защо мълчи? Защото ще и дадат да води ново предаване и ще си остане от добрата страна на положението.

Не им давали свобода! Значи вярват, че свободата се дава. Не, това е работа на журналистите да отстояват свободата си, достойнството си, професионализма си. Понякога, но не много често, дори си струва да си ги отгладуват. Та нима Борисов е тоя, който ще им върне свободата? Това многократно надвишава добродетелите му. За добродетелите на издателите да не говорим. Така че българските журналисти имат точно толкова свобода, колкото са заслужили. В тая работа вересия няма. Плащаш – получаваш. Всеки трябва да се бори на работното си място, колкото може, за колкото има дупе и, естествено, доколкото са му способностите. Щото, нали, на всички ни е ясно, че един некадърник ще си наляга парцалите, защото знае, че като го изгонят, ще бере зазъбица. Затова ще ви кажа истината. Виновни са можещите журналисти! Именно от можещите трябва да искаме да имат морал и да го защитават и да показват на другите. А те като че ли най-лесно се продават…

13 октомври

Възрастен мъж колабира докато чака ред на опашка за патешки фенери в Стара Загора. Пенсията се подредила още в 7, ако че магазинът отварял чак в 9. Фенерите ги пускали веднъж седмично и понеже имало много желаещи, та свършвали бързо. Пенсиите вземали по 2-3 – кой за куче, кой за котки… (Намигам.) И за който закъснее няма. Та дали от умора или от радост, че се е вредил, дедото се строполил току на касата. Но продавачката, на която вероятно не ѝ било сефте, реагирала като парамедик на секундата и това спасило живота на пенсията.

Да пукнете дано! Да пукнете вие, измислени политици, пишман държавници и крадливи олигарси! Дано ви приседне, дано!

Шефката на "Паркиране и мобилност" към ЦГМ вика, че от 1 януари до 31 август в сметката на дружеството са влезли 8 768 413.40 лв. от платеното паркиране в зелената и синята зона. А с „озеленяването“ на "Лозенец" и "Средец" се очаквало приходите да нараснат с още 4 630 937 лв. Обаче те нямало да са чиста печалба, щото ЦМГ направил инвестиции 2 538 077 лв. за „маркировка и сигнализация на новите паркоместа“. Колеги веднага пресметнаха, че масрафите по очертаването на едно паркомясто излизат 540 лв.

Не ни остава друго обяснение, освен, че паркоместата са рисувани от изявени художници, кубисти от ранга на Делоне, Дюшан и Пикасо. Което ни се струва неоправдано разхищение, предвид на напълно реалистичната възможност двама цигани с един мастар да очертаят до 50 паркоместа на ден.

Помнете ми думата! Ще мине време и ще разберете, че епохата Софиянски далеч не е била най-лошото, което се е случило на София. Зад благата усмивка на Фандъкова се прикрива най-грозното ограбване на София и софиянци!

16 октомври

Пак ще вдигат цената на водата. В петгодишния си бизнес план, одобрен от КЕВР, концесионерът "Софийска вода" бил заложил от 1.01.2018 г. да има ново поскъпване с 9%. Старото е от април – 18%. Ако побарам тия идиоти, дето изчислиха, че социално приемливата цена на водата в София е 10 лв., ще им скъсам… от… (Оставям празно място, щото хората сме различни и по различен начин оценяваме тежестта на наказанията. Едни действат по пернишки, други по дупнишки…) Каквото и да предприемете, все ще е заслужено! Тези идиоти предвиждали, че през 2021 г. поносимият праг в София щял да бъде 11.44 лв. за кубик! Дето вика премиерът, с чужд задник и на таралеж да седнеш е поносимо, не ли?!

На конференция на Форума на бизнес лидерите премиерът рекъл: "Зле сме, но... колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, по "Витошка", кафе няма празно, ама не само в София, но и в Бургас и Варна."

Но, вика, можеше да сме и по-добре, ако не беше лошото наследство. Преди две години, вика, контрабандата на цигари беше 34%, а сега е 7% и още ще намалява.

Излиза, че, ако не си беше оставил такова лошо наследство днешните му успехи щяха да са много по-големи. Ама кой да допусне, че ще има втори мандат. Та крадоха като за един мандат и си откраднаха наследството. Така се награбиха, че, ако ги досърби някъде, нямат свободна ръка да се почешат. А то ще ги досърби, рано или късно.

17 октомври

Борисов прогнозирал “възможен военен съюз” между Индия, Китай, Русия, Иран и Турция. Тези пет държави, според домораслия геостратег и макроикономист, имали по-голям БВП от този на Г-7. Тези твърдения не трябва да се отхвърлят с лека ръка. Те трябва да бъдат отхвърлени с всичка сила! Отне ми точно 6 секунди, за да напиша в Гуглето „Г-7 БВП“ и да видя, че страните от Г-7 създават 65% от световния БВП. Което показва , че Бойчето ги бъбря малко пет за четири.

Казваме това и за да разсеем погрешните внушения за Борисов като едва ли не дипломат и геостратег №1 на Балканите и Европа, както се опитваше да внуши онази журналейка Мастагаркова. (Журна-лейка е неологизъм, създаден от нас специално за такива случаи.)

Малий, ген. Решетников е направил Шаренкова на трътка, даже под трътката… Вика: „Мисля, че за руснаците би било много обидно, ако в България точно тя беше главният русофил. Впрочем, работа на самите българи е да определят кой е русофил и кой – русопаразит.“

А, не! Моля, моля! Русопаразитите са си ваша работа! Възложителят определя кой върши работа и кой паразитства! Ние откъде да знаем? Ние можем да си помислим, че те са русофили по убеждение и за без пари. Няма да си го помислим, но теоретично е възможно.

Иначе не мога да отрека, че русопаразит звучи добре и ѝ отива на Шаренкова. И на други отива. На Волгин например му заспива направо. Но при него имаме „факултативен паразитизъм“. В смисъл, паднало му е и затова, не по природа и убеждение. Не знам дали левите сили си дават сметка, че тоя е техният Антон Тодоров! Ще си дадат…

Тази шия не е от трушия, този врат не е от зарзават…

Проф. Венелин Ганев, проф. Стефан Баламезов, акад. Петко Стайнов, проф. Яновски, проф. Силяновски и десетки други видни юристи се обръщат в гроба, потресени от юридическата несъстоятелност на министъра на правосъдието Тетка Цачева.

Било добре да знаем корумпираните политици и в частност тия, дето са вземали пари от КТБ, но това трябвало да стане по надлежния ред, "да бъде доказано с влязъл в сила съдебен акт на прокуратурата."
Понеже ние сме просто момче от пазарджишките села, а покрай Юридическия факултет сме минавали само на път за Мензата, искаме да питаме знаещите приятели: Що ще рече „съдебен акт на прокуратурата“? И, като сте почнали да ми отговаряте, кажете ми и друго. В РАБФАК същото право ли се е преподавало, както на редовните студенти, или друго, по-опростено? Защото това „влязъл в сила съдебен акт на прокуратурата" ми прилича на нещо през плет чуто. Ако не е някакво локално, например банкянско, тълкуване на юриспруденцията, което е същото…

Разбира се, ние, както казахме, сме просто момче, но не чак дотам. Чели сме това-онова, учили сме тук-там, общували сме с тоя-оня, видели сме едно-друго… И на базата на тези повърхностни знания сме склонен да мислим, че подсъзнателното е победило съзнателното при Тетка и тя без да иска е издала реалната йерархия в съдебната власт у нас: прокуратурата издава съдебните актове, съдът формално ги вкарва в сила. Само хипотеза.

23 октомври

Георги Лозанов коментира скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн: „Получаването на социални облаги срещу сексуални наслади е една от най-устойчивите форми на корупция и в общества, където иначе нивата й са ниски. Можем да си представяме какво се случва у нас, след като и корупцията, и мачизмът стигат до върха на скалата.“
Именно. А на върха на скалата е Той, Мачо нумеро уно! Първата шпага на републиката. Както писахме в „Прас-Прес“, другите му успехи може да са спорни, но успехите му на сексуалния фронт са безспорни. Или поне бяха. Напоследък отзивите не били еднопосочни. И то е логично, годините не прощават.

Но въпреки това интересът към него не намалява. Георги Марков (агент Николай), който сега е в ролята на циганката, обяснява необяснимия чар на премиера: „Меркел, щом види Борисов, цъфва... Млади майки с по две деца, като го видят в провинцията, оставят децата и тичат да го прегърнат. По възможност гледат да го пипнат под сакото, за да бъдат по-близо до него.“

Борисов затова не носи бяло. Щото пипат, цапат. Като оназ мома с черните сутиени… Ама и той, забележил сме, не е против, дори ги насърчава.

25 октомври

Многократно сме се опитвал да намерим определение за това, което Цецерон изходира. И всеки път нашите определения се оказват тесни за израстващия оратор. И „словесен волунтаризъм” (такава употреба на речта, при която си мислиш, че думите означават това, което ти си мислиш) му, умаля. Питат го пилотите протестират ли. Вика: „Вчерашното излизане на прессъобщение от прокуратурата показа, че няма умисъл в тези действия.“

„Вчерашното излизане на прессъобщение…“ Много яко, а?! А какво ще кажете за „няма умисъл“? Не ви ли прилича на „Параграф 22“? А Цветанов на вожда Бял Полуовес…

Но и това още не е всичко: „Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет…”

Туш!

Няма как да не добавим и другия стрък иглика… Господин премиерът рекъл, че в Бургаско са паднали „120-150 кубически метра вода“. Метра!

Не, бе, г-н премиер, литра! 120-150 кубически литра. Поне така написаха във Фейсбук очевидци. (Ей, бъзикам се, няма кубични литри!) Ако бяха кубически метри Бургаско щеше да е отнесено някъде към Истанбул най-малко, барабар с любимия ви бургаски кмет.

И когато езикът на племето се задава от Цецерон и Борисов, няма защо да се учудваме, че дори интелигентни на пръв поглед хора като Мента Стоянова започват да бъбрят глупости. Нали я чухте? В бюджетната пица нямало да има месо, но щяла да бъде обилно поръсена с пармезан. Средата, братя, не прощава. В тази среда и ние изпростяваме, бавно и неусетно почти. И единственият ни шанс е да не изоставаме от общите процеси. Щото който изостане много ще страда.

26 октомври

На пресконференция в столицата еврокомисарката по правосъдието Вера Юрова рекла: „Всеки път, когато се срещна с г-н Цацаров, оставам с впечатление, че всичко в България е наред. След това виждам фактите, цифрите и резултатите и в мен се появяват съмнения относно това дали всичко е наистина прекрасно."

Не сме единодушен, но май му казва, че послъгва.

Някои неща не могат да останат задълго тайна…

30 октомври

Язък за здравния министър проф. Николай Петров. Беше единственият, за когото не сме си позволил да кажем лоша дума. Щеше ни се в правителството да има поне един, в когото да се прекръстим, без това да е богохулство. Защото Бог ще накаже този, който се прекръсти в Далавери Симеонов, агент Иван, онази туристическата бутафория, правосъдната карикатура Тетка Цачева, прясно изографисаният св. Делян Хасковский… И затова сме бесен на професора! Неговата постъпка деморализира много повече хора, отколкото зетьо-шуро-баджанащината на хасковския вундеркинд. От ГЕРБ друго, освен да крадат и да се обогатяват, не сме очаквали. Но от професора очаквахме.

Наскоро написахме, че, според нас, за дереджето на журналистиката основните виновници са можещите, кадърните журналисти, които, за съжаление, първи се продават. Но това явно е проблем на цялото ни общество. И ако трябва да напиша епитафия на тази нация и тази държава, бих сложил думите на Далчев: „България е богата на таланти, но е бедна на характери.“ Няма нужда от повече думи.

И докато сме на медицински теми. Учени от Станфорд анализирали данните на 50 000 души и установили връзка между употребата на марихуана и секса. Пушещите трева били с 20% по-добри в леглото! Пенсиите, а?!

Блазе му на Евгени Дайнов. Той не само, че изклати Енергото и сега те купуват ток от него, ами и с 20% напред… Както и да е. Пенсиите, исках само това да ви кажа, че вие просто сте объркали тревата, бе, братя мои ненагледни! Коноп трябва, не коприва! Не твърдя, че това е единствената причина да не напредвате в живота, но и не го изключвам.

31 октомври

Боже, пък тия варвари в Плод и зеленчук изпекли поне сто тикви! Хората нема откъде да намерят една за фенер, те ги зяносват…

1 ноември

По повод Деня на будителите агент Иван награди агент Кардам (Божидар Димитров), агент Роман (акад. Георги Марков) и майор Петров (Росен) за съществен принос към повереното му ведомство. Разбира се, награди и някои заслужили хора, като проф. Владов, проф. Крум Дамянов, Стоянка Мутафова. И точно това ме озадачи. Защо тези наистина заслужили хора приемат награда от тези ръце и в тази компания?! Ако трима агенти на ДС, един възпитаник на Магнаурската школа и едно поставено лице на медийния империалист не са достатъчни да опорочат едни награди, не зная какво би могло да ги опорочи.

И колкото повече гледам общата снимка на наградените, толкова повече не разбирам защо е това възмущение от думите на резидента Радев, че "Будителят не е интелектуалец по европейски образец, той е българска духовна категория“. Зер може да бъде европейски интелектуалец цървул като Божидар Димитров? Или подгъзникът на Бареков Росен? Какво е допринесъл той, освен че с Каракачанов заедно харчеха парите, дадени от банкера Цветан Василев на Бареков? За Венелина Гочева и нейния принос ме е гнус дори и да се изказвам. Да бяха дали поне и на Блъсков…

2 ноември

Георги Марков вика: „Борисов ще ни управлява, докато му омръзнем.“ Бил най-успешният български премиер, безалтернативен бил... А третият му мандат вървял като по мокро кадифе: икономичически растеж, увеличение на пенсиите и доходите на трудещите се…
Ами ако никога не му омръзнем? На правешкия полуинтелектуал как не му омръзнахме 35 г.? А Борисов е още млад, ще ни събере кърпичките като едното нищо. Пък и спортува активно. Ето в четвъртък пак рита мач...

Като го гледах как се носи по терена на талази на талази и шкембето му се тресе като малеби, си рекох, че Стоичковото „тюфлек“ му пасва идеално. Не казвам, че играе лошо, но просто бавно ускорява и трудно спира. Понеже нали по формулата е масата по скоростта на квадрат. Не е наша работа, но ни се струва, че на Борисов му е време за бенефис.

7 ноември

Божидар Димитров вика, че се отказвал от политиката и щял да се занимава с политически анализи. И побърза да сложи запомнящо се начало на аналитичната си дейност.

Взе повод от думите на Мария Захарова, че руснаците са спасили българските евреи, анализира задълбочено това изказване и заключи: „Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова е една пикла без цици.“

Както рекъл Иванчо, брат ми е на 36 г. и е полуидиот. Значи вие сте на 72 г.
Преди години по повод на Бареков и в изблик на гениалност родихме термина аналлизатори. И сега ще изчакаме първият повод, за да приложим евристичните му възможности и за анализите на Божидар Димитров. Едва ли ще чакаме дълго.

8 ноември

Депутатът от БСП Иво Христов казал в Раднево две работи, за всяка от които заслужаваше един бозаджийски през устата. Пиклата без цици била права, Червената армия е спасила българските евреи. А 80% от българите били дебили, които не можели да се подпишат. Казал, казал, там е щяло и да си остане, но решил да се изфука и качил видео на страницата си във Фейсбук. И стана това, което трябваше да стане. Дето викаше един, когато дръпнеш котката за опашката, научаваш работи, които не можеш да научиш по друг начин.

И Христов научи толкова, колкото никога не е научавал наведнъж. И почна да се усуква. Било художествен похват, медицински термин…

Колегата му Александър Симов вика: „Иво Христов е един модерен будител“. Пък някой си друг написа, че бил изключително ерудиран и имал дори харизма. Може, може, особено като застане на екрана с онази кахърна физиономия, и като зареди ония клизматични… извинете, катаклизмични прогнози за края на България, на българина, на ЕС, на Европа, на света дори… Тоя е бил за гинеколог, бе, навсякъде търси проблеми…

Знаете ли какво ще ви кажа, ако трябва да определя протагониста с няколко думи? Иво Христов е интелектуалец в най-зловещото значение на това понятие. (Това го откраднах от един французин, казал го е за Бодрияр.) Казвам го съвсем сериозно! На този трябва да му се спре кариерното израстване овреме, защото после ще се хапем по гъза с извинение!

9 ноември

Четох изказването на премиера пред министрите на заседанието на МС. Обяснил им за външния дълг, за фискалния резерв, за мечтата му за 4.6% ръст на БВП... Тоя наистина се е амбицирал да ни отведе в светлото бъдеще. Как обаче ще се връщаме от там, идея нямам. Но, дето обичаме да казваме ние българите, та че и да постъпваме, за утре ще мислим другиден.

ГЕРБ иска оставката на Христов. БСП се събрали, решавали и като крайно помолили Христов да се извини. И той се извини. Гледах го как се извини. Мигаше като плъшок в брашно. Мрън-мрън… И номерът мина. Та си помислих, че, всъщност, българите се делят на 80% дебили и 80% нормални. Сборът дава повече от 100, защото за всеки българин е възможен по повече от един отговор.

Да ме извинят левите сред нас/вас, но не мога да не споделя, че съществуват мнения, че да си комунист в наше време е най-доброто доказателство, че си дебил. Ако разбира се, не си ляв като начин да седнеш от дясно на Корнелия. Нали, щото доста такива се намърдаха в бесепето. Напълни се с млади кариеристчета. Папазян с основание напомня в „24 часа“ как друг радикален червен мислител, Сашето Симов, преди да се осъзнае като ляв, е писал есе на тема „20 причини да обичаме Америка“.

11 декември

Ръководството на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив удостои Мента Стоянова със званието Доктор хонорис кауза. Защото ходатайствала да се отпуснат 1.1 млн. лв. държавни пари на АМТИИ за ремонт на т. нар. Жълто училище.

Лауреатката е малко притеснена. Ох, вика, аз нямам нищо общо с музиката… Което е малко пресилено, разбира се. Да се усмихва е второто най-хубаво нещо, което всяка жена може да прави с уста… Първото, както добре знаят всички мъже, са малките музикални форми. Така де, не е ли така? Е, в случая може и да не е. Госпожа Мента е вече на години. От друга страна обаче специалистите твърдят, че малките музикални форми не се влияели от възрастта. Дори обратно, битуват мнения, че „свирка на венец“ било едно от най-вълнуващите преживявания, които могат да се случат на един мъж. Засега нямаме мнение по тоя въпрос. Пенсиите, вие какво ще кажете?

13 декември

Цялата държавна репресивна машина се стовари върху Издателят Иво Прокопиев. КОНПИ му блокира имоти, дялове и акции за 199 млн. лв. Защото били придобити с парите от приватизацията на "Каолин" през 1999-2000 г., която била престъпна. Лично председателят на КОНПИ Пламен Георгиев обясни колко "престъпна". Обяви закона "Лучников" за лобистки и постави под съмнение решение на ВКС. С една дума изплези се на правовия ред и неприкосновеността на частната собственост.
Изобщо може да изглежда парадоксално, но Прокопиев е обвинен в законни действия! Нито едно от обвиненията, посочени от шефа на КОНПИ, не е престъпно.

Както отбелязва Юлиана Бончева в „Сега“, ако разследването целеше истината, то трябваше да е насочено на първо място към Агенция за приватизация, която е продала предприятието при тези престъпни условия. Защото Прокопиев не го е откраднал Каолин, а го е купил. Е, верно, при условия, които някои не без основание наричат кражба… Но много странно, за вината на АП изобщо не се споменава.

Иво вика: „Удря се не бизнесът, а медиите на "Икономедиа". Има опит за подчиняването на цялото медийно пространство на няколко души от политическия елит.“

Напълно сме съгласен. В момента се правят опити за приключване на процеса на комасация на вестникарската нива. И, ако тези няколко души, по-точно трима, успеят да издялкат медиите на Прокопиев, на сергията ще остане само „Сега“ на газовия барон. Но и на него ще му намерят цаката. И ще настъпи пълното тържество на свинските медии.

Снимка Иван Бакалов

Всичко Мара втасала, само гъза си не сресала. Прокуратурата щяла да се заеме с конкурса за красота „Мис България“.

Категорично възразяваме! Ако в една държава простите печелят изборите, не виждам защо грозните да не печелят конкурсите за красота. 

14 декември

Борисов объркал плановете на Симеонов с втрия лифт. И явно Далавери няма да може да си изпълни обещанието към един човек. В такива случаи обикновено се налага да се връщат едни пари, ако вече са взети. Или да се отписват приходи, които вече са разпределени по направления и пера… Което е много неприятно. И Симеонов е бесен. Борисов, вика, ме изработи! Той саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. Не искам да го виждам… Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на МС. Всичко е възможно…“

Тоя е такъв прабългарин, че като нищо може да счупи снопа с клечките…

15 декември

Драмата с мораториума върху молекулите продължава. Борисов зае народополезна позиция: "Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата. Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, за да я купуваме молекулата за борба с рака…"

В такива моменти наистина ставам атеист. Ако имаше Господ, то той щеше да го изпепели на място за такава грозна лъжа, такава мръсна спекулация със смъртта на майка му. Продали с кака си каквото имали… Годината е 1998, Борисов отдавна вече си е надвил на масрафа, създал е десетки фирми, ИПОН, ИПОН-2, развива съвместен бизнес с Маджо, Пашата, Трактора… Та не се е налагало нищо да продава, за да купува молекули. Още повече, че въпросните молекули ще бъдат открити доста по-късно!

Това ми се струва такава низост, че на нейния фон дори съм готов да преглътна гаврата с парламентаризма у нас. „Готов съм да преразгледам…“ Той! Еднолично!

Емил Кошлуков е новият програмен директор в БНТ1.

Хватката се затяга и не само на вестникарския фронт. Напомням, че от миналия месец близкият до ГЕРБ Георги Харизанов стана изпълнителен директор на телевизия "Европа". Кулезич, която напоследък се изживяваше като борец срещу режима, я изфъчкаха от BIT. Дуетът Анка и Виктор набързо беше демонтиран и остатъчната част от него вече има едно наум.

И сме на крачка от идеала:

ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

Свободата на словото е достигнала онази точка, която се характеризира с думата коремусет от новговора на ангсоца. Тя означава приемане със сляп ентусиазъм на думите на Големия брат. Каквото и да каже премиерът, вестниците на Пеевски и контролираните от него електронни медии отговарят с коремусет.

Това е положението Минке. Можеше да е и друго, но не и с народ като нас.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови