Из делниците на един луд (април – юни 2017 г.)

Тони Филипов, д-р 29 декември 2017 в 10:12 10565 2

11 април

"Щастието не е само в конфитюра, но и в неговата консумация."

Пеевски продал на British American Tobacco (ВАТ) цигарените марки на "Булгартабак" - "Виктори", " Ева", GD за 100 млн. евро. И с това си избива цялата инвестиция за приватизацията на БТ. Ако е приватизация де, щото повече прилича на подарък. През 2011 г. купи холдинга за 100,1 млн. евро. През 2005 г. ВАТ даваше 250 млн. евро само за фабриките в София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора. Но от ДПС си бяха нарекли табака на тях си и се обявиха против и сделката. И, както се вижда, не са се минали.

Борисов ни омагьосваше, че не е важно колко са парите, а ангажиментите на бъдещия собственик да пази работните места и да гарантира изкупуване на българския тютюн. И той ги опази. Е, не всичките. Лани например софийският завод за цигари беше закрит, а машините му преместени в Благоевград. А от АП любезно окачествиха закриването на завода като преместване на производството.

Но това не доказва, че и Борисов има дялове в Булгартабак. По никакъв начин не го доказва.

Как се не налапаха тия бе! Ебати алчните копелета!

Обаче знаете ли какво си мисля. Пеевски ще се поправи. Подобно на Сидеров. Какво каза Цветанов? „Детето го е променило.“ И Пеевски чакал дете. От певицата Цветелина Янева. Тя досега живеела в Дубай, в тамошната резиденция на Пеефски. Един приятел във Фейсбук твърди, че вече и името били избрали. Младенецът щял да се казва Койчо, на татко си.

Не бих казал „Красавицата и звяра“, но има нещо подобно…

„Фрогнюз“ твърди, че Пеефски и Борисов купували Нова тв. Чрез подставени фирми и лица, естествено. Сделката била за около 100 млн. евро. Точно колкото ще се освободят от продажбата на марките на БТ.

Това е слух, разбира се. Не вярвайте на слуховете, но ги помнете. Те понякога, а у нас даже и по-често, порастват до истини…

Предстояла сделка и за Би Ти Ви. Говори се, че я купували същите хора за 150 млн. евро.

И тогава Борисов-Пеевски ще направят голям шлем! Това ще бъде формалният край на свободата на словото у нас. Реалният отдавна настъпи.

При това положение няма друго положение, освен Борисов да подобри рекорда на Тато. 35 години не са чак толкова много, когато държиш всички медии и особено телевизиите. И тогава ние, дращещите из периферията, няма да бъдем нищо повече от „досадна муха на пикника им“. Говори се, че Пеефски проучвал въпроса да закупи Фейсбук. Пък някои твърдят, че интернет искал да купи… Не знам дали е възможно.

13 април

Русенската полиция съобщава, че телефонните измами по време на Великден щели да намалеят, тъй като участниците в тях, предимно от Ветово, били силно набожни християни. „Мошениците от общността на бургуджиите, пише БГНЕС, са евангелисти и спазват християнските традиции, макар това да изглежда в противоречие с действията им.“

Наистина има противоречие. Един умен настолен приятел казва: „Само дребните грабители са безбожници. Големите са винаги набожни.“ Демек, няма противоречие Борисов да е набожен. Дори Гергов може да е набожен, без да влиза в противоречие. Но набожен циганин е малко смущаващо.

17 април

В програмката на правителството на ОП-ГЕРБ, (което за краткост наричаме ОПГ), на 21 стр. с шрифт за седем диоптъра, обилно полети с общи лафове, има скрити две важни новини. Лошата е, че няма да има промени. Добрата е, че няма да има промени. Пълна стабилност. Ако има някакво развитие, то ще е плод на природните закони.

Програмката носи подписите на Бойко Борисов, Далавери Симеонов, Иван Каракачанов и Болен Лидеров. Тези хора ще определят бъдещето ни в идните години. От тази квадрига ще се получи такава синергия, че ум ще ни зайде…

Да беше Доньо жив
нарисувал би щастлив
още един глупак
за таш…, за таш…

20 април

Президентът Радев съобщи от Хасково: „Има редица смущаващи факти около строителството на оградата с Турция. Договорите са за двуредова ограда, плащането е за двуредова, а самата ограда е едноредова...“

От името на оградостроителите се обади Валери Симеонов: "Някой подвежда президента… Мога да покажа и документи, че оградата е двуредова. Аз лично знам това, защото от самото начало се занимавам с изграждането на тази ограда…“

На това, което президентът е видял с очите си, Валери можел да противопостави документи. Е, по документи оградата може наистина да е двуредова. Даже не бих се учудил, ако е и триредова.

Сайтът „Гласове“ разследвал и установил, че охраната на Пеефски от НСО ни струва по 500 хил. лв. годишно. Три екипа от по 4 души охранявали телесата му по 24 часа. Към всеки екип имало по двама шофьори. Осем души пък охранявали х-л „Берлин“. Имало и двама души резерв. Общо 28 души се грижели за скъпоценния живот на Пеефски. Отделно от тях след колите на НСО се движели джиповете на частната му охрана.

А ние седим на брега на Перловската река и чакаме. И какво чакаме, да ни пита човек... То по-скоро Бойко ще мине, нежели Пеефски.

24 април

Весела Лечева вика: „В БСП никой не се притеснява от скелетите, които Гергов може да извади.“

Бъркате, другари! На ваше място бих се притеснявал. Спомняме си, че когато Гергов се кандидатираше за лидер на БСП през 2014 г., каза и някои работи, дето… „В нашата партия има човек на най-високо ниво, който получава 40 хил. лв. на месец за консултантски услуги към КТБ.” Не на високо, а на най-високо! Демек в ръководството на партията, ако не и самият ръководител.

Та безпокойте се сега, за да не се безпокоите после.

26 април

Борисов ораторства отзарана в кулоарите на парламента: "Използвам случая да поздравя и съда, и прокуратурата. Всички искахме румънски модел, това е румънски модел. Като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват."

Тоя си е ебал ветъра с извинение. Толко е изобретателен, че, дето беше рекъл некой, може да продаде коледна елха на чичо Скруч.

Всички искахме… Е, не бяхме баш всички. И искахме цял румънски модел, не половинка. Тая работа е като оная работа, няма до половината.

28 април

На вниманието на американските военноморски сили. Кораб с говеда плаващ под флага на Того блъсна и потопи руски военен кораб "Лиман" край Босфора. На борда е имало 78 руски моряци, които са спасени от турската брегова охрана. Няма информация за пострадали говеда, а товарният кораб е останал невредим и не е поискал помощ.

Ракети, подводници, самолетоносачи за милиарди… И защо, когато един говедовоз е напълно достатъчен?!

8 май

Някой беше казал, че ако влезеш в една стая, в която разпива голяма компания, и не разбереш кой е идиотът в първите 5 мин., значи си ти. Ако по някаква случайност, уважаеми читателю-избирателю, се озовеш на заседание на новия МС, гарантирам ти, че трудно ще установиш кой е идиотът. Защото не е един, не са и двама. Хората, чието място не е там, са много. И освен това някое пакостливо джудже така е разместило столовете, че се създава впечатлението, че ресорите са раздавани с късметчетата от коледната баница.

Наблюдателите отбелязват, че Пеевски е представен в кабинета с трима министри - финансовият Горанов, икономическият Караниколов и земеделецът Порожанов. Дали има и скрити лимонки, предстои да видим. Според Фрогнюз министърът на икономиката струвал цели 5 млн. и то евро на кръга #Кой. „Сумата била изплатена на политическа сила, която да номинира определен човек за важната позиция.“

Номиниращата сила първоначално поискала 7 млн., но после кандисала и на 5.

Източниците на Фрогнюз разкрили още, че един партиен лидер получавал огромни суми като хонорари за книги, отпечатвани в печатница на Пеефски. Тиражите били нелепо раздути и седели по складовете или отивали за претопяване. Но политикът получавал тлъсти хонорари, с които можел да оправдава луксозния си живот и банкови сметки пред данъчни…

В първия момент си помислих, че намекват за Волен Сидеров. От партийните лидери само той пише книги. Но това не е възможно. Сидеров да взема пари от ДПС?! Абсурд! Та той е патриот!

15 май

Тетка Цачева, министър на правосъдието, вика: "В съвремието, в което живеем, реалността е навсякъде около нас." Чутовно! Цецерон ѝ диша праха или каквото там се носи след нея. Реалност дебне отвсякъде! И гледаше с поглед, за който нямаме определение. Ебати късмета да ни се случи точно в такова съвремие да живеем…

24 май

Путин ни поздрави с 24 май. Но не директно, а през Македония. Интригант. Знае къде най-много ги сърби макетата и там ги чеше.

Рекъл на Георги Иванов, който му гостува в Москва: „Сегодня и в России торжественный день – Ден славянской письменности, а письменность пришла к нам как раз с македонской земли.“

И това сложи началото на широка научна дискусия във Фейсбук и други културни институции относно азбуката, нейните създателите, нейната история и география. Дискусията беше издържана в силно патриотичен дух. Толкова патриотичен, че принуди дори патриотите да заемат патриотична позиция. Каракачанов рече: „Руската политика никога не е била справедлива нито към българската кауза, нито към българската история.“ А Сидеров иронизира братушките, че все пак имали известен прогрес, по-рано смятали, че азбуката е измислена от Ленин.

Та не знам какво целеше Путин, но направи едно голямо добро. Никой през последните години не беше допринасял толкова много за русофилското отрезвяване на българите. Свърши работата на русофобите за десет години напред.

26 май

Борисов казал, че ще купим изтребители, ама друг път. Първо ще купим танкове и ще развиваме сухопътните войски. "Самолетът не е най-важното в една армия. Сухопътните сили са най-важното.“ По-издържано във философски смисъл съждение Борисов не е изказвал отдавна. Ако имах малко повече време бих могъл да докажа, че то е ярък израз на философията на модерното социално движение, наречено дауншифтинг, напред към назад. Светът е тръгнал пеша и пеша ще пристигне, помнете ми думата. Не помня Илф ли, Петров ли, беше казал: „Пешеходците представляват по-голямата част от човечеството. Нещо повече - най-добрата негова част. Пешеходците са създали света.“

Радев обвини Борисов, че не мисли стратегически. Което не е новина. Добре известно е, че стратегическото мислене не е силната страна на Борисов. Някой смятат, че и мисленето изобщо…

Наскоро една позната ми каза, че Сун-Дзъ бил казал в „Изкуството на войната“, че тактиката без стратегия не е нищо друго освен шума преди поражението. Някои жени знаят за войната повече от мъжете. Външният министър Захариева обясни компетентно, че всяка държава развива този род войски, в който е силна. Ние традиционно сме били силни в инфантерията. Много интересно. Външната ни министърка има вид като да е ходила войник, в гренадирските части, а Каракачанов няма такъв вид.

29 май

Борисов спечелил турнира за известни личности "Асикс Мастърс". Играл срещу зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на Банкя Рангел Марков. Отнесъл ги като пенсионер типов хляб… И вдигнал купата за четвърти пореден път.
Лишени от спортен ентусиазъм злобари разказват една срамна случка от преди години, когато Борисов игра срещу Борис Бекер и Маги Малеева. Сговорили се, че ще го щадят, той ще поведе и ще се направи, че го чакат на друго място и срещата ще свърши без победител. Борисов повел, но вместо да си тръгне, решил, че тия са пълни ливади и лесно ще ги победи. Но не станало така, а станало точно обратното. За нула време Бекер и Малееева му напълнили шортите… Той се ядосал, хвърлил ракетата и напуснал без да си вземе довиждане. Та Бекер после питал дали е нормален и дали наистина си е мислел, че може да победи световен шампион… Такива работи.

Ей, моля ви, ако някой знае, да ми съобщи кой му тури името Бойко Наддал. Искам да го почерпя една бира. Голяма находка. Хем намеква за големите умения на премиера в тениса чрез асоциацията с Рафаел Надал, хем и не прикрива факта, че Борисов е наддал едно 20-30 кг. откакто е на власт. Което го нарежда ако не сред най-добрите в тениса, поне сред най-дебелите.

31 май

Говорителят на гл. прокурор Арнаудова съобщи, че на шестима души от “Агромах” са повдигнати обвинения за участие в група за данъчни престъпления за над 14 млн. лв. Сред тях е и Методи Бачев, който лани на кукерския събор в с. Черноочене се изцепи по микрофона, че кметът на Симитли бил содомизирал Бойко Борисов. В момента и шестимата се укриват в болница „Софиямед“.

До тук просташката шега на Бачев му излезе няколко милиона лева, но вероятно ще потърка и наровете.

1 юни
Велизар Енчев твърди, че Сидеров бил в Москва. Отседнал бил в тузарския „Риц Карлтън“. Официалната причина била участие в международен форум, организиран от партията на Путин "Единна Русия". Но това било само за парлама. Всъщност, разправя Енчев, Сидеров бил там с цел „управление на банков депозит“.

Заедно със Сидеров в Москва е и бившият гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров, широко известен като човек на Пеевски и ДПС, който отскоро бил станал национален координатор на "Атака", т.е. втори човек в партията.

2 юни

Слушам сирените и си мисля. Ако сега се случи една такава ситуация, да трябва да се освобождава народът, аз бих ли дал живота си? Честно казано, не съм единодушен. Може би, но не за целия народ. Първо ще извадя едни 33.54%, гласували за ГЕРБ, ще извадя и едни 9.31%, гласували за патриотите, а също и 4.26% за Марешки, 2.94%, гласували за ДОСТ. За малко да забравя, задължително ще извадя и 27.93% соцсимпатизанти. Щото, съгласете се, че ще бъде много глупаво да се жертвам за хора, на които главите им още са пълни със сърпове и чукове… На останалите 20% ще направя социално-демографски разрез, да видя по етноси как са, по възраст, по образование, сексуална ориентация… И тогава ще реша окончателно да се жертвам ли.

11 юни

Най-важното условие, за да си успешен лъжец, е да помниш какво си казал по-дълго от тези, на които си го казал. А Борисов лъже ден за ден. Чухте ли, че пак ще строим АЕЦ „Белене“? Гьола, както го наричаше преди няколко години.

Борисов на посещение в „гьола“ през 2010 г. Сн. „Капитал“.

И без да се отплесвам само ще отбележа, че с тая централа ще заробят и децата, и внуците ни. Токът от нея щял да струва по $79 за МВтч, при средна пазарна цена $42 - без малко два пъти. Защо ни е тоя ток, като и от сегашните мощности ни остава? Защо ни набутват с нещо, което нито ни е изгодно, нито ни е нужно? Вариантите са три: геополитика, локална далавера, геополитическа далавера.

12 юни

Мирослав Боршош явно е стъпил някъде накриво пред Шиши и „Труд“ са го емнали: „Боршош и Ко. брулят здраво ремонта на двореца. Никой не знае къде са потънали 10 млн. лв., отпуснати от правителството. В същото време на фирмата, спечелила търга за ремонта – „Галчев инженеринг“, не е платен и лев.“

Нечовешко е и е невъзможно да гледаш как десетки зле охранявани милиони, отпуснати за ремонта на НДК, те заобикалят. Още 28 млн. отпусна правителството вчера, а има надежда и още да отпуска. И Боршош яко се е развихрил. Къртел мраморни настилки и скъпа керамика, заменял ги с гранитогрес. В Зала 3 свалил и дал на вторични скъп алуминиев таван италианско производство, напълно актуален и в момента. Уж за да се подобри акустиката. И така таван от 1500 кв. на стойност къде 150 хил. лева отишъл на боклука.

Кажете с какво е по-различен Боршош от циганина, който краде капак на шахта и взема пет лева от вторични, а нанася щети за 50 лв.! Различен е с това, че има достъп до десетки милиони, а циганинът има достъп до шахти и жици само. Друга разлика няма. На практика Боршош е един високотехнологичен циганин.

И като си говорим за идиотщини, да ви информирам още нещо. ДСБ се сдоби, по думите на един приятел във ФБ, с нов, млад, модерен и харизматичен лидер – ген. Наско. Радан ще бъде заместник на бившия си заместник. Вероятно на следващия завой пак ще се сменят. Същи Путин и Медведев…

От Костов пред Радан та до генерал Наско. Чудя се това възход ли е или… нещо друго.

13 юни

На днешния ден през далечната 1959 г. в Банкя, в бедно семейство, много бедно семейство на полковник и учителка, се е родил Бойко Борисов. Толкова са били бедни, че Боби е ял само филии с мас и пържени картофи. И лук. („В края на краищата, аз съм ял хляб и лук много години. И сме били най-бедното семейство…“) Имали са двайсет-трийсет кокошки, десетина заека и няколко прасета… Щото Банкя е била село до 1969 г. Така че и това може да се добави – бедно селско семейство. И е останал сираче още на 38 г. По-точно полусираче. Имали са москвич, оранжев. Сестра му разправяше, че на 12 г. Бойко го подкарал сам… Значи е било къде 1971 г. Наборчетата помнят, че тогава повечето хора караха фордове, опели, мерцедеси дори. Само най-бедните се возеха на москвичи и лади.

Но, както се казва, никога не е късно да имаш щастливо детство. Премиерът навакса за още две прераждания напред.
Големи подлеци са журналистите, не ли? Да, и ще дам поредното доказателство. Огнян Стефанов написал книга – „Господари на моргата“. Но така натъкмил нещата, че да излезе баш в навечерието на рождения ден на Борисов. А там пише работи за него, които със сигурност ще му вгорчат празника.

„Премиерът се доближи плътно до мен и почти фронтално изстреля фразата:

- Интересува ме единствено да не бъда удрян аз. АЗ!
- Но ти си премиер и немалко от твоите министри заслужават не просто критика, ами…
- Другите не ме интересуват!
- А Цветан Цветанов? Той ти е довереният човек…
- Не ме интересува… Никой не ме интересува. Само АЗ, мене. Не съм ли ясен?
- Напълно – съгласих се.

Подло, не ли? Да, да! Много подло!

15 юни

Вицепремиерът Симеонов натоварил депутати от ОПГ и „Воля“ (БСП му отказали) и прелетели над оградата от Свиленград до Резово.

И, при доказани факти вече, Симеонов заявил: "Това е великата българска ограда! Ще го повтарям до смъртта си! Цялата ограда от 200 км е почти завършена. Тя струва 160 млн. лева, което прави 580 лв. на метър. Категорично отричам да има злоупотреби.“

Доверие всекиму, вересия никому. Да видим сметката. 160 млн. делено на 200 км. прави 800 хил. лв. на км., или 800 лв. на метър, а не 580 лв. Губят се по 220 лв. на метър, общо 44 млн.

19 юни

Таблоидите в Германия пишели, че тетка Меркел била толкова влюбена в Борисов, че вече трудно го прикривала. При последната Му визита в Германия направо го изпивала с поглед, пише „Таблоид”: „Тя е влюбена в него, не виждате ли – просто се разтапя. От години е видно за всички политици в ЕС, че между нея и българския премиер прехвърчат сериозни искри.“

Представяте ли си какъв майстор е, за да я омае без да знае бъкел чужд език, само с металингвистични средства. Върти си очите по оня неподражаем начин, гледа премрежено, прави се на свенливо влюбен… Виртуозен познавач на катехизиса на селския сваляч. Срещу такъв Меркел няма шанс.

26 юни

Лилето Павлова уволнила шефа на НДК Боршош. Действията му поставяли под съмнение доброто финансово управление на двореца и застрашавали подготовката му за Председателството. Казано в дисфемистичен дискурс - краде.

Борисов, като един Сократ, изслушал Лилето и рекъл: Права си, да се уволни Боршош. Но после изслушал Боршош и рекъл: Прав си, трябва да те върна на поста. Червените гледат отстрани и викат: Ама не може и Боршош да е прав, и Лилето да е права. Обаче нашият доморасъл Сократ има готов отговор и за тях: И вие сте прави! Ще направим парламентарна анкетна комисия.

Тоя човек, ако се бе родил в малко по-урбанизирана среда, ако се беше социализирал в гражданско училище, а не в полицейско, ако се беше енкултурирал в среди извън борческите, можеше да стане голям демократ. Но, както се казва, никой не може да промени изминатия път.

Информирани ченгета разнасят из София слуховете, че Лилето се е взела много на сериозно и престанала да споделя с Борисов. Като крещящ пример на несподеляне се посочва случаят с ония 50 млн. лв. за отблатяване на едно малко участъче от „Тракия“. Хората, които познават Борисов, твърдят, че той никак не обичал министри, които не споделят. Обичал да казва: „Споделен грях, половин грях.“ Но имало случаи, когато поемал и по 60, 70 та и 80% от товара на грешниците. Но хората какво ли не говорят.

27 юни

Георги Вулджев обяснява пред OFFNews, че ограничаването на кешовите плащания до 1000 лв. е чиста проба корупция и лобизъм в полза на банките – „насилствена субсидия за банковия сектор.“ Щото, щом ще плащате през банка, парите ви трябва да са там. И към всяка ваша покупка банката ще добавя една таксичка и за себе си.

Тия се не налапаха, бе! Не сме от кръвожадните хора, но ако някога стане некоя патаклама, нещо като във Франция 1789 г., нещо като в Русия през 1917 г., некой 9-ти септември в краен случай, викам веднага, след като приключим с политиците, да почнем банкерите! Хубаво е отрано да имаме ясен план, не ли

28 юни

Георги Готев, отговорен редактор на EurActiv, написа във „Фейсбук“ за министър Захариева: „От комисията (ЕК) разбрах, че са помолили занапред да идва с преводач, защото се съмняват, че разбира това, което й говорят на английски.“
С огромно съжаление ще ви призная, че госпожата е куха като водосточна тръба. Рекла, че сме признали македонския език, щом сме признали държавата. Вероятно на 5 януари 1992 г. е била още на Мелмак. Иначе щеше да знае, че точно езика им не сме признали.

Борисов отмени заповедта на Лилето и върна Боршош в НДК. Но, за да не изяде вълкът агнето или агнето сеното, взе НДК от Лилето и го даде на Боил Културата.

Стара дружба свързва Борисов и Боршош, няма как. Четем из медиите за далечната 2005 г. Как се създал инициативен комитет за издигането на ген. Борисов за кмет на София, в който се включили видни интелектуалци, спортисти, журналисти… Но в интерес на истината трябва да кажем, че градският Кошлуков го предложи много преди тях: 14 октомври 2002 г.

Къде сте сега, уважаеми велики спортисти и интелектуалци, които изтикахте туй най-просто нещо на туй най-високо място?! Засрамени ли сте поне малко? Или сте нахранени? Щото сит човек рядко се срамува.

„Фрогнюз“ писа за някои много интересни биографични кореспонденции между Боршош и Борисов от 2005 г. насам. Висш политик, притежавал 33% във фирмата издател на „Уикенд” и обозе почившия „Всеки ден“, които били поверени за управление на Боршош. И щяло да стане много неприятно, ако той си отвори устата. В „Господари на моргата“ на Оги Стефанов този висш политик е назован поименно от Цветан Василев: „Присъствал съм на разговори, в които става ясно, че 37% от в. „Уикенд“ са притежание на Бойко Борисов, прехвърлени с банково джиро… 15% от ТВ7 също…“
С една дума Боршош е бил и топлата връзка между Пеевски и Борисов.

В кулоарите на НС Лилето съобщи, че споделила предварително с Борисов, че ще уволнява металотърсача. И той не възразил. Но въпреки всичко тя не се чувствала наказана: "В никакъв случай не го приемам като наказание. Това е право на премиера…“

Хубаво, че културата и възпитанието на Борисов не му позволяват да им бие шамари, щото те биха му позволили

29 юни

На съвещание на ръководството на МВР Борисов обяви война на контрабандата на горива, която ощетявала бюджета с милиард и отгоре. Бензиностанциите масово лъжели НАП за оборотите си и крили данъци.

Борисов може да спечели тази война и да се справи и с контрабандата на горива. Справи ли се с контрабандата на цигари? Справи се. Кога се справи? Защо се справи? Може и да не сме прав, но според нас това стана след като „Булгартабак“ смени собствениците си. И през 2016 г. контрабандата на цигари пада на 8%. Ето какво е написал тогава летописецът, демек аз: „Не е измислено нищо по-ефективно от личния интерес… Дайте възможност на хората, на човека по-точно, да печели от борбата с контрабандата повече, отколкото от чадъренето ѝ, и тя ще изчезне автоматично. Толкова е просто, че чак ми е неудобно да го казвам. И още по-неудобно ми е от това, че един пожарникар го откри, а коскоджамити икономисти и цели институти не можаха. Та този подход може да се приложи и спрямо алкохолната контрабанда. При горивата също...“

Ще кажете, ама цялата държава ли да му дадем? Ако трябва и цялата. Тато как владееше цялата държава? И се бореше с цялата контрабанда.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

2

Хем забавно, хем поучително..

Сърдечни поздрави!

12284

1

ДидоВъТъ

29.12 2017 в 12:04

Поздрави,док и весели празници.Четем те всяка седмица,да знайш,ама избегваме да пишем,само наблюдаваме,че и тъдява стана много тегаво под статиите....Поздрави от ВъТъ и догодина,до амина!