Ники Кънчев и Ути Бъчваров в комитет "Пунчев шеф на БНР"

Директорът Радослав Янкулов обжалва конкурса, обявен от СЕМ

OFFNews 05 април 2016 в 12:53 5438 2

Журналисти от електронни медии, музиканти и експерти застават зад кандидатурата на Петър Пунчев за шеф на БНР. Съперник в надпреварата му е Петър Волгин, настоящият директор Радослав Янкулов пък обжалва обявения от СЕМ конкурс. 

В Обществения комитет зад Пунче са радиолегендата Божана Димитрова, музикантът от ФСБ Румен Бояджиев, кинорежисьорът Стефан Командарев, тв водещият Николай Кънчев, Ути Бъчваров, агент Тенев, певицата Ирина Флорин и др. 

В разпространено до медиите съобщение от Обществения комитет заявяват: 

Водени от желанието за бързо и трайно преодоляване на кризата в БНР и за запазването и укрепването на обществения характер на тази най-стара медийна институция у нас, изразяваме нашата подкрепа за кандидатурата на Петър Пунчев за поста Генерален директор на Българското национално радио.

Петър Пунчев е доказан радиопрофесионалист от средите на БНР. Убедени сме, че неговият национален и международен опит, мениджърските му качества, организаторските способности, енергията му, постоянството и решителността при преследване на поставените цели, както и безспорните му журналистически постижения и изяви, ще бъдат от огромна полза за БНР, за неговия екип, за неговите слушатели и – като цяло – за България.

Ние вярваме, че Петър Пунчев ще бъде достоен Генерален директор на БНР и сме готови безвъзмездно да го подкрепяме, ако той бъде избран.

Призоваваме нашите колеги, приятели и поддръжници да се присъединят към нас, за да гарантираме на Българското национално радио по-добро бъдеще.

Кой е Петър Пунчев
Започнал работа в БНР след конкурс и от най-ниското стъпало – новинарската прослушвателна служба на „Хоризонт“ (1980).
Репортер и водещ, съосновател на Нощния блок на програма „Хоризонт“ (1984).
Съосновател (1992) на първото частно радио в България – Радио FM+, съосновател, дългогодишен председател и член на УС на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АББРО), на сръбската радиоасоциация – RAB Srbija, член (до живот) на нейния УС, с право на глас. Ръководил медийни групи в Украйна и Сърбия, с преподавателски медиен опит в Грузия.
Носител на наградата Радио на годината в България – 2002 и 2005 година, както и на Сертификат за бизнес етика на НКВ Чарлз, Принц на Уелс.
Автор на книгата „Първите седем. Частното радио в България“ (1997).
Награден от българската държава за принос в развитието на българската култура – 2013. Владее писмено и говоримо английски, френски, руски, сръбски/хърватски език.

Поддръжници

Божана Димитрова, радиоводеща и журналистка
Румен Бояджиев, музикант (ФСБ)
Стефан Командарев, кинорежисьор
Николай Кънчев, ТВ водещ
Тома Спространов, радиожурналист и музикален експерт
Петър (Ути) Бъчваров, актьор и ТВ водещ
Иван Гранитски, издател
Мария Стефанова, медиен експерт, СЕМ (2001 – 2010)
Атанас Голомеев, баскетболна легенда
Поля Станчева, медиен експерт, ген.-дир. на БНР (2001 – 2007)
Даниела Кузманова, радиожурналистка
Максим Бехар, ПР експерт и журналист
Веселин Дремджиев, ТВ водещ и журналист
Георги Кушвалиев, радио- и ТВ водещ и поет
Румен Бояджиев-син, музикант
Нина Спасова, тв журналистка
Юлиана Тончева, медиен експерт
Мариана Хил, преводачка и общественичка
Иван Тенев (агент Тенев)
Ирина Флорин, певица 

На днешното заседание на Съвета за електронни медии стана ясно, че настоящият шеф на БНРРадослав Янкулов обжалва във Върховния административен съд решението на регулаторния орган, с което е обявен конкурс за избор на генерален директор на БНР. 

СЕМ приема документи за участие в надпреварата до 15 април, конкурсът за ще е на 11, 12 и 13 май. СЕМ ще обяви новия шеф на 20 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews