Училище кръсти сграда на Банкси, той му подари графит

ОFFNews 06 юни 2016 в 19:10 9492 1

Снимка Би Би Си

Новият график на Банкси.

Уличният артист Банкси подари на начално училище в Бристол свой графит, след като управата на учебното заведение кръсти своя сграда на негово име, предаде "Гардиън".

Графитът е направен по време на училищна ваканция, като е намерен от учители, които дошли на работа след почивката.

Към рисунката имало и съобщение на лист хартия, написано от артиста, част от което гласи: "Винаги е по-лесно да получиш прошка вместо разрешение".

Директорът на училището смята да запази графита, вместо да го продава или заличава, тъй като е вдъхновение за учениците. Бележката пък е рамкирана и също ще бъде запазена. Училището също така е забранило на децата да добавят "каквото пожелаят" към творбата, ако не им харесва сегашния ѝ вид, каквото е желанието на самия Банкси, изразено в съобщението.

Говорител на анонимния артист потвърди, че графитът е оригинален, след като в последно време се появиха много негови фалшификати по улиците.

Интересната случка става, след като училището провежда гласуване сред децата - как да се казват четирите му сгради. Едно от четирите имена, които събират най-много гласове, е именно Банкси, което кара управата да се подчини на вота. След това децата на написват писмо до твореца, за да го уведомят за решението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови