Трите неща, забранени в абсолютно всеки филм на "Дисни"

OFFNews 18 август 2016 в 14:14 8846 2

Пинокио пуши в едноименния филм на "Дисни" от 1940 г.

Дейвид Уолъри, режисьорът на последния филм на "Дисни" - "Драконът на Пит", разкри трите абсолютно забранени за показване неща във филм на компанията, съобщи "Индепендънт".

В договора, който е подписал, е имало и клауза, която забранява показването по какъвто и да било начин на "обезглавяване, набиване на кол и пушене".

Миналата година "Дисни" обяви, че ще забрани пушенето във филмите си за възрастова категория G (подходящи за всякаква публика), PG (нужен е родителски контрол за някои сцени) и PG-13 (неподходящ за деца под 13 г.). Сред тях ще бъдат всички продукции на "Марвел", "Лукас" и "Пиксар".

Изключения ще правят сцените, в които пушенето е представено като лошо и с опасни последици, или е свързано с историческа личност, за която се знае, че е пушила сериозно.

Колкото до набучването на кол, то бе забранено, след като злата вещица Урсула от "Малката русалка" от 1989 г. загина, пронизана от носа на кораб.

Дейвид Уолъри вече бе избран от компанията, за да снима предстоящия им игрален филм за Питър Пан, но отказа да участва в нова версия на Пинокио, защото една от любимите му сцени е когато дървеното момче пуши пура, от която цялото почервенява.

"Може би ако направиш и трите едновременно (обезглавяване, набиване на кол и пушене), ще ти се размине", пошегува се той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!