"Дисни" за лесбийките в новия им филм: Всеки вижда, каквото поиска

ОFFNews 09 юни 2016 в 17:22 13544 2

Снимка Disney/YouTube

Кадър на двете жени, които бяха обявени за лесбийки.

Наскоро ЛГБТ общността по света се зарадва, защото ѝ се стори, че е видяла първата официална лесбийска двойка в анимация на "Дисни" - в трейлъра на "Търсенето на Дори".

В него се виждат две жени, които се грижат за пеленаче. Според феновете те са хомосексуална двойка, което, ако е така, ще бъде първата открита поява на хомосексуални персонажи в анимация на студиото, нещо, за което ЛГБТ хората настояват от доста време.

Тези дни студиото коментира въпроса, като заяви, че няма правилен и грешен отговор на спекулациите.

"Те може да са каквито поискате да са. Няма правилен и грешен отговор", заяви един от режисьорите, Андрю Стантън, цитиран от "Гардиън". "Не сме задавали подобен въпрос на нито една от двойките ни в нито един от кадрите в нито един от нашите филми", допълва той.

"Търсенето на Дори" трябва да излезе по кината тази година, като той е продължение на хита от 2003 г. - "Търсенето на Немо". В него главната героиня - синя рибка, страдаща от много, много къса памет, е озвучена от Елън Дедженеръс, известната американска телевизионна водеща и лесбийка.

Това се случва насред нарастващ натиск към "Дисни" да направи някоя от своите принцеси хомосексуална. Асоциацията за правилно представяне на хомосексуалните хора в медиите разкритикува студиото, че през 2015 г. е пуснало 11 филма, в нито един от които обаче няма лесбийки или гейове.

В социалните мрежи пък текат кампании в продължението на "Леденото царство" Елза да бъде обявена за лесбийка, а Капитан Америка също да получи половинка от същия пол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12689

2

Човеко мерудия

10.06 2016 в 08:45

Когато политиката навлезе в развлекателния бизнес, нещата винаги стават грозни. Предната Евровизия спечелена от травестит, последната от украинка с анти-руска песен - двама "победители", които нямаха нищо общо с музиката. Чернокожата принцеса (Принцесата и Жабокът)на Д(р)исни и сега това. И като добавка - я дайте да изличим имената на всички велики писатели и поети, че, видите ли, все са бели.
Не съм про, не съм анти-гей - дали ги има или не, нито е моя работа, нито ме интересуват, но хайде Дисни да не правят хората на идиоти. Не ме дразни това дали ще "обърнат" или "почернят" някого, а че ще го направят, без да имат смелостта да застанат изправени зад решението си. Да кажат директно ДА/НЕ, героите ни са еди какви си, защото НИЕ така решихме, или защото обществото ни притисна, а да зарежат простотиите от рода на "вие може лимон да виждате, за нас обаче това е пъпеш".


С уважение към всички - аз.