Тео Ушев става част от журито на Оскарите

ОFFNews 29 юни 2017 в 15:12 10866 2

Снимка Тheo Ushev / Facebook

Режисьорът Тео Ушев е получил покана да стане част от журито на най-престижните кино награди в света - "Оскарите". 

Новината съобщи самият Ушев във фейсбук профила си: 

"С гордост мога да съобщя, че получих покана за гласуващ член на Американската Академия за Киноизкуство. Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели Оскар следващата година".

Както знаете, филмът на Ушев "Сляпата Вайша" бе номиниран за "Оскар", но не успя да спечели в категорията за най-добър късометражен анимационен филм.

Въпреки това, режисьорът не спира да жъне успехи зад граница, а поканата от страна на Американската академия за киноизкуство е поредното признание за работата на българина, който в момента работи съвместно с Канадския филмов институт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

29.06 2017 в 16:23

Ушев е сред рекордните 774 нови попълнения на филмовата академия. Те са представители на 57 различни страни, а сред по-известните лица, са Кристен Стюарт, Крис Прат, Дуейн Джонсън-Скалата, Ел Фанинг, Гал Гадот, Бети Уайт, Зоуи Кравиц, Крис Хемсуърт, Марго Роби и режисьора на „Лунна светлина” (титулуван като най-добър филм на тазгодишните Оскари – б.а.) - Бари Дженкинс. От Академията припомнят, че ще стане ясно колко ще са новите членове на институцията, след като всеки от поканените даде официалния си отговор. Ако приеме, Ушев ще може да гласува за победител във всички категории на наградите, чийто номинации ще бъдат предварително оповестени от съответните актьорски, режисьорски и т.н. гилдии.


Когато искаш да кажеш нещо съществено по въпроса с номинирането на един българин.
Ем сте... абе вие си знаете. Няма да стреляме по вас, явно толкова си можете.
 
X

Да помогнем на украинските деца!