София Филм Фест с прожекция във Варненския затвор

ОFFNews 11 април 2016 в 17:58 2417 0

„Салто мортале”.

За първи път прожекция на София Филм Фест ще бъде излъчена в затвора - филмът „Салто мортале” на режисьора Борислав Колев влиза зад решетките на Варненския затвор.

Една от дейностите, която екипът на СФФ извършва през годините, е организиране на специализирани прожекции на филми, участвали в издания на фестивала, в нестандартни места и пред публика, която няма достъп до произведенията на киното.

Идеята за прожекцията на „Салто мортале” във Варненския затвор идва спонтанно. Причината е, че в момента там излежава ефективна присъда главният герой на филма Ангел Генчев – бивш щангист, шампион с отнето злато на Игрите в Сеул ’88.

Съкилийниците на Генчев ще имат възможност да видят изключителен документален разказ за една преобърната в „задно салто” човешка съдба. Вярваме, че филма ще има положителен отзвук сред хората с отнета свобода и ще породи у тях мисли за собствения им погубен живот, пишат от феста.

На 14 април филмът ще бъде показан пред близо 400 лишени от свобода в две прожекции – сутрешна и следобедна. Това се налага предвид капацитета на киносалона, както и от съображения за ред и сигурност, тъй като затворниците са диференцирани в отделни групи, съобразно тежестта на присъдите им.

Режисьорът Борислав Колев лично ще представи филма в затвора и заедно с Ангел Генчев ще разкажат повече за снимките, продължили 16 месеца.

Генчев ще сподели пред публиката какви са чувствата, когато си достигнал висините в живота, в частност спорта, а в следващия момент живота ти да тръгне стремглаво надолу и да доведе до настоящата реалност – 11 години търкане на наровете по родните затвори.

Преди прожекцията във Варненския затвор „Салто мортале” ще видят и жителите и гостите на Търговище - родният град на Ангел Генчев. Това ще се случи на 12 април от 18:30 часа в кино "Cinemagic" (бившето кино „Центрум”).

На 13 април от 19:00 часа в зала "Пленарна" в Община Варна „Салто мортале” ще открие поредното издание на СФФУ – Варна. Входът е свободен. Ангел Генчев и Борислав Колев ще представят филма и на прожекциите в Търговище и Варна.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!