Плевнелиев и Близнашки се присъединиха към кампанията "Чети с мен" (обновена галерия)

ОFFNews 28 септември 2014 в 08:55 7244 0

Днес се проведе кампанията "Чети с мен", целяща да насърчи четенето на книги, като към нея се присъединиха президентът Росен Плевнелиев и служебния министър-председател Георги Близнашки.

Централното събитие от инициативата „Чети с мен” бе днес от 10:00 часа в Борисовата градина в София, като към се включи и министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов.

Кампанията „Чети с мен” е организирана от Министерството на културата и коалиция от партньори и е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев обхваща цялата страна, като освен централното днешно събитие в Борисовата градина (в участъка между „Езерото с лилиите” и детската площадка с каменното слонче) в София, в още десетки градове в библиотеки и читалища, паркове и градини се проведоха паралелни масови четения.

„Чети с мен“ поставя началото на кампания за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти, като към нея се включат и известни лица от различни сфери на обществения живот – писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти, спортисти и други.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови