Quantcast

Кристалина Георгиева подкрепи "Чети с мен"

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2014 в 12:53 3055 1

Еврокомисар Кристалина Георгиева.
Еврокомисар Кристалина Георгиева.

Еврокомисар Кристалина Георгиева подкрепи инициативата "Чети с мен", като изпрати своя снимка, където се е снимала с книга.

Снимането с книга стана известно покрай кампанията на Министерството на културата за популяризиране на четенето сред хората в България като "селфи с книга". Даже по едно време настана известно объркване, че начинанието се казва именно така.

Кристалина Георгиева изразява съжаление, че няма да може да присъства лично утре, в неделя, на събитието, посветено на четенето, в 10:00 часа в Борисовата градина в София, нито на някое от другите места из страната, където ще бъде празник на книгата. Тя изпрати своята снимка от Брюксел, за да изрази подкрепата си.

Кампанията „Чети с мен” се организира от Министерството на културата и коалиция от партньори, като преминава под патронажа на Росен Плевнелиев, който лично ще присъства утре сутринта заедно с министъра на културата Мартин Иванов, премиера Георги Близнашки и други фигури от служебния кабинет и българските шоубизнес и спорт.

„Чети с мен“ ще постави началото на кампания за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти, а в нея ще се включат известни лица от различни сфери на обществения живот – писатели, актьори, музиканти, художници, журналисти, спортисти и други. Инициативата ще се опита да обедини всички около една кауза, тази на „четящите хора”.

В Борисовата градина ще бъдат подготвени разнообразни кътове за тези, които търсят нещо повече от четене на поляна в компанията на приятелите си, а посланиците на кампанията ще четат по няколко минути на глас откъси от любими свои книги.

И още: всеки ще може да избере своето специално място за четене и нови срещи. В Детски кът „Бисерно звънче” ще се забавляват с четене и различни игри малчуганите.

В зоната „Верижно четене” посланиците на „Чети с мен” ще изненадват с любимите си автори.

„Bookcrossing зоната” ще бъде мястото за споделяне на най-съкровеното приятелство – книгите, най-тихите и най-постоянните приятели.

Всички останали комфортно могат да се разположат с книга в ръка и с добра компания във Freestyle зоната. Интересни кътове са подготвили партньорите на „Чети с мен” от медиите и международните културни центрове в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2014 в 13:21

Борисов няма ли да цъфне на някоя снимка с "Моята борба" , да надъха садо-мазо електората!