Киномания отвори Храм на киното пред НДК с лекции на тема „Киното говори“ (програма)

ОFFNews 14 ноември 2016 в 17:41 3408 0

Кадър от Господин Шоколад.

Храмът на киното пред НДК отвори врати с началото на дискусионния форум „Киното говори“. Първата сесия от програмата представи концепцията на рекламната кампания „Вярвай в киното“, насочена към младата аудитория на Киномания.

"Киното говори" е първата по рода си серия от лекции, в които професионалисти споделят знанията, преживявания и спомени за необятния свят на седмото изкуство. Поводът е 30-тото юбилейно издание на Киномания, а мястото - Храмът на киното пред НДК.

Създателите на идеята си поставят за цел да превърнат „Киното говори“ в трибуна за среща с едни от най-обичаните и добре познати имена сред актьорите, режисьорите, операторите, кино критиците и всички онези „вярващи“, които превръщат киното в това, пред което се прекланяме днес – един своеобразен култ.

Дискусиите се помещават в издигнатия специално по повода Храм на киното пред НДК. Той остава напълно отворен за посетители до 17 ноември. След това идолопоклонниците следва да се пренесат в истинския храм на киното, а именно - в киносалона, тъй като Киномания 2016 стартира точно на 17 ноември с прожекция именно на българския филм „Слава“. Билетите за Киномания вече са в продажба и могат да бъдат закупени на касите на НДК и в мрежата на "Тикетпортал", както и на касите на кината от програмата на фестивала.

Тази година фестивалът ще се проведе между 17 ноември и 1 декември, като ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България. По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни конкурси.

Пълна програма на Киномания може да видите тук.

Големият италиански режисьор Бернардо Бертолучи с послание към гостите на фестивала тази година:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!