Над 80 филма и нов екран в Зала 1 на НДК очакват публиката на Киномания

Бернардо Бертолучи със специален поздрав към зрителите на фестивала

ОFFNews 09 ноември 2016 в 16:11 4136 0

Над 80 филма ще покаже юбилейното издание на Киномания, селектирани в специални филмови сесии - детско кино, Фестивал на френския филм, ленти, посветени на музиката и велики музиканти, хитови продукции, златни класики и др.

Големият италиански режисьор Бернардо Бертолучи пък е записал специално видео обръщение за феста. Той сподели, че се надява неговата ретроспектива да накара публиката да мечтае. Погледът към творчеството на режисьора е по повод 75 години от рождението му, заради което Киномания ще представи някои от най-ярките му произведения.

В рамките на Киномания за пети път ще се проведе и Фестивалът на френското кино. Специално за прожекцията на филма „Сезан и Емил Зола” в България ще дойде режисьорът му Даниел Томпсън.

По време на събитието ще можем да видим и редица български филми - "Слава" на Кристина Грозева, "Пеещите обувки" за Леа Иванова, анимацията "Зоотроп”, „Балканска хармония – истина или сън” с Атанас Киряков и Теодосий Спасов, „Поне веднъж да полетя”, посветен на големия български режисьор, актьор и художник Иван Андонов.

Билети за всички филми на Киномания се продават на касите на НДК и в мрежата на Ticketportal.bg. Програмата може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови