Киномания отбелязва 30-тата си годишнина с почит към киното като към култ

ОFFNews 09 ноември 2016 в 16:58 3972 0

Във времена, в които стотици хиляди филми и сериали от цял свят стоят на върха на пръстите ни и скоростно пристигат до домашния компютър в рамките на секунди, Киномания 2016 си поставя за цел да остане контрапункт на гледането на филми по този самотен начин. 

Убедени, че киното е преживяване и че истинските кино ценители желаят да споделят мига на удоволствие организаторите на форума призовават да „вярваме в киното“.

Тази година организаторите създават първия по рода си Храм на киното. Той ще се помещава пред сградата на НДК (в близост до Билетен център) от 7-и до 17-и ноември.

В него най-запалените кино маняци ще могат да изгледат трейлърите на хитовите заглавия от програмата на Киномания в 2016.

Като част от визуалната идентичност на храма и цялостната творческа визия на Киномания 2016 ще срещнем Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Дъстин Хофман и Ал Пачинo, още Бернардо Бертолучи, Мартин Скорсезе, Педро Алмодовар, Стивън Спилбърг и Уди Алън - интерпретации, дело на значими родни артисти като Анна Симеонова, Росен Духовски, Ростислав Маринов, Ясен Згуровски.

Най-големите фенове на място в Храма на киното ще могат да си закупят и специалните артикули в стилистиката на тазгодишния форум.

Едва ли има събитие в България, което да е представило на българската публика по-богат и по-разнообразен кино афиш в рамките на своята история, колкото богат и наситен е бил този на Киномания. Има защо събитието да бъде очаквано с неподправено нетърпение за всяко следващо издание – и тази година едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните 2 години и често награждавани с престижните отличия от фестивалите в Берлин, Кан и Венеция, съставляват разнообразната програма за 30-тото издание на кино форума. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от на касите на НДК и в мрежата на Тикетпортал.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!