Васил Терзиев: Престъпно е да се отвори тоалетна и да стои заключена. Или го правиш, или не

OFFNews 03 ноември 2023 в 09:57 7444 11

Васил Терзиев

Снимка Стопкадър/OFFNews

Васил Терзиев

Престъпно е да се отвори тоалетна и да стои заключена. Или го правиш, или не.

Това заяви кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев в подкаста на OFFNews "Като стана кмет", по повод публичната дискусия за обществените тоалетни в столицата. 

Думите му бяха в отговор на въпрос нормално ли е в парковете да няма тоалетни, или ако има - да е една и да е заключена. Кандидатът на ПП-ДБ коментира, че в парковете, в които той се разхожда, няма нито една тоалетна и той, както повечето хора, е свикнал да търси най-близкото заведение. 

"Трябва по-приемлив начин, за да се направи в мащаб това, а не само да се усвоят пари и после да не ги пускаме в експлоатация. Трябват чисти и отворени за хората тоалетни", обясни той. 

Според него има много примери как се отчита дейност и как се усвояват едни пари. 

"Всичко е от значение. Когато мислиш проекти, не трябва да е, "защото там има пари - европейски, общински" и да не се прави на 100%. Когато има пари за канализация за половин квартал, не трябва да правим за половин квартал, а да мислим как да бъдат синхронизирани нещата", обясни Терзиев. 

Той определи подобни примери като абсурдни. Кандидатът за кмет на София допълни, че когато не се синхронизират инвестиционните проекти и се правят на парче, води до подобни неща.

Според него не става въпрос дори за корупция, а за неправилно планиране.

В лицето на Терзиев колоездачите "ще имат приятел"

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ (СС) каза, че не пътува с автобус, но понякога използва метро, а най-често преди е ходел пеша или е карал велосипед до работа. 

"Много щастливо години напред си ходех пеша или с колело на работа, когато живеех в кв. "Младост". Правех си хубава разходка сутрин и вечер, но когато бях с велосипед, минавах през училището, блоковете, пътя, тротоар. Нямаше добра инфраструктура за каране, по-скоро карах по вътрешни улици", каза той.

Терзиев посочи като проблем това, че на велосипедистите им се налага да минават през големи артерии. 

"В мое лице колоездачите ще имат приятел. Говорим за намаляване на автомобилния трафик, но това трябва да се направи така че хората да го желаят, да имат алтернатива - по-добър градски транспорт, по-добри свръзки, по-малко време за придвижване, довеждащ транспорт, защото понякога тази първа част е най-трудна - когато го няма, се взима кола", каза той. 

Според кандидата за кмет на София е важно да бъде развит алтернативен начин на придвижване - алеи за велотранспорт, за тротинетки.

"Сега има трасета, но са много тесни, има проблеми със сигурността, свършват в нищото и не са направени като лъчи и рингове, не е нещо цялостно", каза той. 

Кучетата - системи за преброяване и премахване тормоза над гражданите с бюрократщина 

Васил Терзиев сподели, че има куче, което разхожда в незастроени поляни край дома си. Той обясни, че повечето хора не знаят, че трябва да имат паспорт на домашния любимец, който да носят навсякъде. По думите му глобата от 50 лева за неносене на паспорт вместо на място да се провери, например, чипа на домашния любимец, е по-скоро тормоз над гражданите. 

"Всичко трябва да е дигитално, това не е нормално. По-скоро е тормоз. Има много работа, която трябва да се свърши - на образователно ниво, работа с организациите, подкрепа на приютите, подкрепа при осиновяване", изброи Терзиев. 

Той припомни, че все още няма система за преброяване на бездомни животни, няма данни за почти нищо, а "ако едно нещо не се измерва, няма как да се подобри".

Корупция, некомпетентност, безхаберие

Всички тези проблеми, според него, могат да бъдат описани с три думи, които не винаги са свързани - корупция, некомпетентност, безхаберие.

"Хората не отиват на работа с идеята да не свършат нищо и да са безотговорни, а когато има неправилен тон и сбъркана система за поощряване, става именно това, което изброих. Да, повкоментира обясни Васил Терзиев.

Според него много пъти тези три думи играят в синхрон, затова трябват принципен подход и разбиране. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

11

мнение от IP

03.11 2023 в 15:23

Антикомунистическата "Подкрепа" отдавна се превърна в казионна организация.

1000

10

Един друг

03.11 2023 в 14:14

Как се стигна дотам, че Ваня Григорова от антикомунистическата „Подкрепа“, сега е на проруски позиции, говори в съзвучие с генералите, бивши социалисти, и работодателите, бивши комсомолци, и е издигната за кмет на София от комунистите?

17439

9

мнение от IP

03.11 2023 в 14:10

Vitorio, слава богу, че жена му и учителката му не се появяват в предизборната кампания. Че щеше това да ме разочарова. Човекът кандидатства за кмет в лично качество. Туй със жените дори при президентските избори ме дразни.

2550

8

alfakentavur

03.11 2023 в 13:40

Vitorio, ти си рашист и сексист!
Твоята жена къде е? Имаш ли изобщо? Козичките не се броят.



-1974

7

Владè

03.11 2023 в 13:22

На новити бъгъ полютици се кенефите са им победния аргомент.
Ми васко, дръпни 300 метра настрана от т.нар. цьентър и имаш тоалетна та дрънка, без пари и незаключена- тротоари,улички,храсталаци...а бонифф е опщинарь от години...А нафоколовръстното има само ЕДНА табеле "Летище София" или две можи би. А бониф е опщинар от години ..
Стила и синтаксиса са адаптирани за кандидатката с шкембето надуто от газове и хроничен колит, потисната белодробна екскурзия, нисък процент кислород в кръвта,хронично страдание на мозъчната кора...иска да компепсира с трупчесто деколте , грозно разголено ...
Егати бъгъ ориста.Май ш'избирам пак по-малкуто зло, поне е по угледен.
Ако не се успим.

-295

6

Vitorio

03.11 2023 в 12:35

alfakentavur ти си расист! Възмущавам се на този отрок на престъпните комунистически служби, как говори невероятни захаросани тъпоти(също като индобългарката Ваня)! При условие, че е се води по партийна книжка Ай.Ти специалист... как не спомена поне веднъж за SmartCity и 15 minute city, които са световни програми за големите градове, мегаполиси и столици, на базата на новите технологии, а говори за тоалетни!
Къде е жена му, защо се крие при условие, че имат две деца пък оставя така гнусно да спекулират със съпругът й?

2550

5

alfakentavur

03.11 2023 в 12:07

Vitorio, ти за ромката путинистка ли агитираш?

1005

4

ПР

03.11 2023 в 11:52

"Корупция,некомпетентност,безхаберие",казва моят кандидат-Кмет.И е напълно прав.Точно такова,ни управлява десетилетия назад във времето.И то,по много от това.Бих добавил-перделък и арогантност.Ще гласувам за него в неделя,с надеждата,че ще проведе истинска битка с тези чудесии.Имам един основателен въпрос,обаче.Защо,вече доказано неработещи личности,се издигат отново за районни кметове?
Визирам този с охраната от мутри на р-н Студентски и онази корумпе-физиономия на р-н Лозенец?

-295

3

Vitorio

03.11 2023 в 11:45

Абе как е възможно да си богат и симпатичен, и да не излезе жена ти да каже една добра дума за теб, каква е тази негова съпруга?!
Това само веднъж се е случвало в световната политика, и за жалост пак у нас, с един строителен "предприемач" дето по неволя стана президент, и пак беше ситуация с дете на партийни секретари, добре подкрепено от партията майка!

400

2

демотиватор

03.11 2023 в 11:32

А ти не го прави Васко, Чичовото, стискай се, недей връз нас, простосмъртните сталичани... (ツ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки