Цветанов: Този път симпатизанти на бившите управляващи няма да могат да манипулират изборния процес

OFFNews 02 юли 2021 в 11:05 2592 0

Цветан Цветанов и Тодор Тодоров

Сигнали за манипулации на изборните резултати при вота на 4 април са внесли в Районна прокуратура – Бяла Слатина и в ЦИК от Републиканци за България, след като при подадените своевременно, още тогава, сигнали в местната избирателна комисия, не са последвали никакви действия. Това съобщиха на пресконференция в Бяла Слатина водачът на врачанската листа на Републиканци за България, криминалният психолог Тодор Тодоров и председателят на партията Цветан Цветанов.

„Всички в последните години говорят за манипулации на избори, за това че не е важно кой гласува, а кой брои бюлетините след това. Е, ние с екипа на Републиканци за България в Бяла Слатина успяхме да докажем, че това нещо наистина съществува. Констатирахме нарушения в някои от изборните комисии, за които подадохме сигнали. Те бяха свързани с манипулиране на бюлетини, след края на изборния ден, но не последва нищо от това“, каза Тодор Тодоров. Той уточни, че това, което още на 4 април е било събрано като доказателства, са данни от застъпниците на партията и от членове на секционна комисията, заедно техните признания за това, което се е случвало. „В това число хората, които са го правили. Всичко това сме го предали на компетентните органи“, съобщи Тодор Тодоров и каза, че сега вече се очаква разследването да приключи и скоро да станат ясни
резултатите от него.

„Като човек, който повече от 20 години работя с лъжата, за да откривам истината, с колегите ми, успяхме да докажем, че манипулациите на изборите се случват и те са факт. Поне в нашата област и в нашия град, те са насочени в полза на бившата управляваща партия ГЕРБ. В оставащите дни до изборите няма да спрем, ще продължим да помагаме на органите да разкриват истината за това, какво и как се случва по време на един изборен процес“, категоричен бе криминалният психолог и кандидат за народен представител. Той сподели, че когато е взел решение да се включи в политическия живот, съвсем не е очаквал, че ще му се налага, основната част от работата и борбата, да бъде за това, да се осигури честност и прозрачност на вота.

По време на пресконференцията председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов благодари на симпатизантите и съмишлениците на партията, с чиято гражданска активност са били засечени нарушенията, които са се изразявали в дописване на едни и отстраняване на други бюлетини. „Благодаря на Тодор Тодоров и на неговия екип за това, че не се отказаха да търсят справедливостта и да казват истината за случилото се на 4 април“, каза Цветанов.

Той изказа благодарност и на компетентните органи, защото много бързо са реагирали на подадения в прокуратурата сигнал за манипулация в изборния ден. „Смятам, че това трябва да е подходът и това е гаранция за честността на предстоящите избори на 11 юли“, заяви Цветан Цветанов.

Задочно, Цветанов отговори и на бившия премиер Бойко Борисов, който преди ден каза, че това ще бъдат, може би, най-манипулираните избори. „Може би това ще бъдат най-честните избори, защото за всички участници в този процес ще има машинно гласуване и всички ще могат да упражнят своето право на глас, без след това, някой симпатизант, или пък член на бившата управляваща партия с председател Бойко Борисов, да манипулира изборния процес, отстранявайки действителни бюлетини на други партии – това, което са направили тук, в Бяла Слатина“, каза Цветанов.

Той съобщи, че от много структури на Републиканци за България в страната има подобни сигнали и случаи на натиск. По думите му, на такъв един случай от Силистренска област предстои да се даде гласност. „Той също е част от смачкването и това манипулиране на обществото, свързано с предстоящите избори“, каза Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че трябва да се дава гласност и на начина, по който управлява местната власт, като припомни откриването на кампанията на ГЕРБ на общинския басейн в Бяла Слатина. Във въпросния ден общественият басейн беше затворен за граждани под предтекст, че се извършва профилактика. „Това не кореспондира с демократичността и възможността за достъп до подобни масови събития, където хората могат да отидат, за да чуят различните гледни точки“, коментира Цветанов. Той бе категоричен и, че Републиканци за България ще настояват за отговор кой е платил за провеждането на това мероприятие.

Председателят на Републиканци за България призова хората от цялата област да подкрепят водача на врачанската листа с номер 21 Тодор Тодоров, защото той е човекът, който винаги ще е до тях. „Нека да си пожелаем успех и нека изборите на 11-ти да бъдат равни за всички участници в тях, а ние от Републиканци за България разчитаме на един
изборен резултат, който ще ни даде възможност да бъдем част от бъдещо управление. И да се премахнат всички тези порочни практики“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови