Румен Радев и Илияна Йотова към социалисти: Няма да ви предадем!

OFFNews 30 октомври 2021 в 19:00 2211 0

„Заедно с вас преди 5 години тръгнахме към победата и я постигнахме, когато малцина я очакваха. Аз съм щастлив, че от началото до сега ние сме неразделни с един силен, опитен, стойностен човек – г-жа Йотова, член на БСП. Няма да ви предадем!“

Това заяви президентът Румен Радев на среща с граждани, организирана от БСП-София.

Радев припомни, че от няколко месеца България се управлява от служебно правителство. „Наследихме разградени институции, тежки структурни проблеми, ревизирахме безброй схеми за източване на родните пари. Много от тях успяхме да пресечем, за други сезирахме прокуратурата“, обясни той. Радев е категоричен, че България има нужда от парламентарно мнозинство, но не от механичен сбор, а от действащо такова. „Защото голяма част от проблемите изискват законодателни промени. Проблемите в съдебната власт изискват и конституционни реформи. Въпросът е да обединим онези партии, които са готови за реформи на корупционния модел, насаден от предишните управляващи и техните явни и скрити съюзници. В тези процеси много ще зависи от социалистите“, каза още президентът и допълни, че демократичните традиции на БСП са несъвместими с олигархичния модел. „Хората от ляво никога не биха приели безпринципни сделки със задкулисието. Важно е да чуем гласа на почтените, социално мислещите хора от ляво“, подчерта Радев.

„През тези години, както ви обещахме с г-жа Йотова, дадохме всичко, за да защитим принципите, с които бяхме избрани. Спирахме антисоциалното законодателство, водихме война с произвола и самодържеца, правихме всичко възможно, за да прогресира България. Бяхме заедно с хората, протестиращи на площада, където се срещнахме с много от вас. Възстановихме историческата истина в официалната реч на най-високата трибуна. Бранихме националния интерес. Благодарим ви за подкрепата“, завърши Румен Радев.

„Днес България има нужда от силен президент, който не се крие зад чужди решения. Който е показал, че е решителен и смел и може да взима решения, които понякога не са много популярни, включително и за самия него. Но това е лидерът, водачът, който може да гледа в бъдещето. И да води хората след себе си“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея днес имаме нужда от президент, който не сключва сделки с министри или управляващи партии, а човек, който може да застане и да каже – „вашето време свърши“. „Имаме нужда от президент, който обединява за друга България – за България на своите граждани и търси подкрепата на всички, които ще го подкрепят в борбата срещу корупцията и беззаконието“, каза още тя и допълни: „С ВАС СМЕ, защото това не е обещание. Това е принадлежност. Така, както семействата помагат на децата си и казват С ВАС СМЕ. Така, както се грижим за родителите си и казваме С ВАС СМЕ, така и днес с президента Радев ви казваме: С ВАС СМЕ за победа на първи тур“, подчерта Йотова.

Вицепрезидентът коментира, че през тези години с президента Радев са водили битка на няколко фронта, но не с хората на България, а с беззаконието, корупцията, превзетата ни държава, схемите и зависимостите. „С тези, които станаха на гърба на всички нас баснословно богати. Дори и последните дни се говори за милиарди. Но има смели хора в страната, които ще попитат къде са тези милиарди и кои са виновните“, категорична е тя. „Днес нашите опоненти на висок глас говорят как са репресирани. Не е репресия, когато се бориш срещу купения вот, срещу влиянията и зависимостите, защото това е борба за закона. А от този закон и неговото равно прилагане имаме нужда всички ние“, каза още Йотова.

Румен Радев и Илияна Йотова благодариха за подкрепата и доверието на всички присъстващи и припомниха, че през 2016 година отново са били заедно, с много енергия и ентусиазъм. „5 години ние също бяхме с вас и бяхме вашия глас. Всяко обещание, което дадохме, днес заставаме с открити очи и казваме – изпълнихме го!“, каза още Йотова.

Избори ноември 2021.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови