Президента ще изберат маргинали, които биха гласували и за животно срещу пари

OFFNews 20 октомври 2016 в 12:57 5504 7

Никога по никакъв повод не бих гласувал за нито един от тези двамата. Това заяви бившият депутат от БСП Страхил Ангелов пред OFFNews по повод на дебата между кандидат-президентите на БСП ген. Румен Радев и на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Потресаващи бяха опростенческите възгледи на двамата кандидати. Беше видно, че между двамата липсваха каквито и да е различия. Те си бяха отишли в студиото с подготвени опорни точки, писани от плиткоумни индивиди в партийните централи, които ги издигат", каза бившият червен политик.

Според него до дебат в студиото на бТВ на практика не се е стигнало.

"Това си беше нещо като интервю с кандидати за президент и вицепрезидент, които взаимно се допълваха и се опитваха по доста повърхностен начин да представят на избирателя своите възгледи. Всъщност искаха да прикрият липсата им с шаблонни и заучени фрази и клишета от рода на "задълбочаване на евроатлантическата интеграция". Какво има да се задълбочава? Или си член или не си! Тя една жена или е бременна или не е, не може да бъде малко бременна", ядосва се Ангелов, който стана известен като единствения български политик, който се срещна със сирийския президент Башар Асад след избухването на войната в Сирия.

Според него от разговора в сутрешния блок е станало ясно, че "ще бъде избран този, чийто щаб по-добре владее изборната технология и който може да организира и мобилизира повече маргинали, които срещу заплащане биха избрали и животно".

Пред OFFNews Ангелов се закани да се върне в политиката, ако нивото й е такова като на Цацева и Радев.

"Най-вероятно ще се върна, ама то това не е и политика. Кой в България прави политика в България? Абсолютно никой! Политиката се прави от някакви чиновници в Брюксел. Никога досега в историята България не се е намирала в по-жалко и безпомощно състояние. Политиката на т. нар. ни елит е пропита от дълбок провинциализъм и фрапиращо невежество. Липсва каквато и да е визия за развитието на страната", каза още Ангелов.

Според него България се е превърнала в бананова република от африкански тип.

"Може ли да е основен приоритет да строим магистрали с пари назаем? За какво ни служат? За да ходи населението на екскурзия до съседните държави! Това може ли да е приоритет?! А може ли да е приоритет да сменим дограмата на жилищните сгради? До това ли се свежда държавническото мислене", гневен е бившият депутат.

Ангелов уточни, че решението му за завръщане в политическия ни живот вече е съвсем твърдо, но според него все още нямало политическа формация, която да предлага визия за развитието на страната.

"Трябва да се оттърсим от всичките тези досега. Една маргинална група политици продължават да се борят с миналото... С несъществуващия вече комунизъм... да ровят в някакви гробища, да вадят хора, които отдавна не са между живите, да търсят под всеки камък Държавна сигурност. Цялото това безумие трябва да спре. Не може също така и политиката ни да се основава на това подкрепяш ли Русия или не я подкрепяш. Ако подкрепяш Русия, значи си комунист! Ама какво значи да си комунист? Тя Русия много отдавна е държава от буржоазен тип с капиталистически строй, олигархичен при това", каза още Страхил Ангелов.

Според него бъдещата политическа формация, в която възнамерява да се включи ще трябва да даде визията и посоката какво ще прави България след Европейския съюз.

"Според мен е видно, че ЕС няма да може да просъществува още дълго в този си формат", каза той.

Ангелов е категоричен, че изборът Европа или Русия е вреден за страната ни.

"Ние сме в задния двор на Запада, даже не в задния двор, а в мазето, където чакаме във всеки един момент да бъдем предоговорени или изтъргувани", каза той.

Според него обаче политиката на Сърбия би могъл да се пример за нас.

"Как те успяват да имат добри отношения и с Изтока и със Запада. Китайски проекти се реализират в Сърбия. Белград има доста добри взаимоотношения и с Москва, но и с САЩ. Само за една година там бяха и Владимир Путин и Джо Байдън и министър-председателят на Китай", обясни външнополитическите си възгледи Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12135

6

jackotsenkite

20.10 2016 в 23:31

"Според мен е видно, че ЕС няма да може да просъществува още дълго в този си формат"
Фикция преди 5-6 години , реалност задаваща се на хоризонта сега.
ес из дед.

11827

5

Victor Dachev

20.10 2016 в 15:15

Дали ще са достатъчно за да го изберат ще видим. Добре е обаче да се вслушваме в Страхил Ангелов.
Човека има сериозен опит точно с тези маргинали.

12530

3

синя сова

20.10 2016 в 14:01

Браво на този бивш социалист.Най-после май е намерил светлинката на пътеката.Още малко му остава да реши за кого да гласува и то ще е правилното!:)