Първи реакции след дебата: БСП и ГЕРБ да вземат да се вземат

OFFNews 20 октомври 2016 в 09:27 23754 12

Веднага след края на първия предизборен дебат между кандидатите за президент на ГЕРБ Цецка Цачева и на БСП ген. Румен Радев в социалните мрежи заваляха коментари. Според повечето от мненията двамата са направили доста вял и миролюбив дебат.

Ето и някои от първите коментари след разговора в студиото на бТВ.

Проф. Ивайло Дичев:

"Радев и Цачева единодушни, ще рече човек, че са кандидат-президентска двойка. Единствен ритуален нюанс - Крим, изглежда така наречените леви са се върнали към тезата на Ленин за революционното самооределение на народите."

Проф. Николай Слатински:

"Хубавото на този, с извинение, дебат (защото два монолога не правят диалог и папагалското повтаряне на заучени фрази не превръща зомбираното каканижене в дискусия) е, че показа на всички, които за нищо на света не биха гласували за БСП и патрЕотите, че вече нямат никакво, ама абсолютно никакво основание, ако не са нищи духом, да гласуват за една свещена простота..."

Радан Кънев, лидер на ДСБ:

"БСП и ГЕРБ дружно порязаха българите в чужбина, при гласуването на ИК.  Днес кандидатите им отново дружно изпадат в лицемерно умиление за правата им да гласуват.
И това е единственото, което си струва да се отбележи в този беззъб дружески "дебат", изпълнен със скучни шаблони, евтин популизъм и скромни, та спорни познания във външната политика."

Нери Терзиева, журналист и прессекретар на президента Петър Стоянов:


"Уважаеми кандидати за президент, не сте на кастинг за партийни секретари. Изреченията ви са мухляви. Откъде научихте толкова клишета накуп? Вие не правите нищо, за да развълнувате поне един човек - дори хората от щабовете си.

Научете се да докосвате с думи хората. Те биха простили непохватността да се приближите до тях, ако видят желание да ги разбирате."

Трайчо Трайков, кандидат-президент на Реформаторския блок: 

Цачева каза, без да и мигне окото, че човешките права не са най-важното. Според Радев пък е допустимо анексирането на територии на съседите. Тези ще ни вкарат в диктатура или във война за нула време. Хора, бдете!

Христо Комарницки, карикатурист:

"Тези двамата, Мамката и Генералът, защо не вземат да се вземат? И без друго сякаш сме обречени на тоя брак ГЕРБ-БСП по сметка."

Анна Заркова, журналист:

"Гледах дебата Румен Радев - Цецка Цачева, наречен "Генерал срещу Майка". Не беше ли по-вярно да се каже "Генерал срещу Въздух под налягане"? Питам само :)"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

11

Е добре, айде ще копираме САЩ, ама чак дотолкова?! Не сме в двупартийна система даже не и близо. Защо дебат само с двамата баш-идиота!?

18551

10

Нострадамус

20.10 2016 в 13:24

Deбатът беше между елитен расов кон и грозна и тъпа магарица!

18551

9

Нострадамус

20.10 2016 в 13:20

Цялата държавна машина е „впрегната” в полза на Цачева. Тя пристигна с кортеж от бронирани лимузини , взвод от охранители и купена агитка от деца с плакати възхваляващи герберската мафия, но и това няма им помогне. ГЕРБ е минало вече!

14469

8

случайно прочетох

20.10 2016 в 11:58

Това не е били дебат а сгледа.

Дебат имаше по БНТ с участието на Митьо Пищова и беше голяма веселба!Велизар Енчев за малко да получи инфаркт!
Комиците репи да ядат!

10538

7

Black Hex

20.10 2016 в 10:42

@Новак, ми той Е чума! ментална чума.

20696

6

Новак

20.10 2016 в 10:17

Те отдавна са се взели. Лошото е, че това си е чисто кръвосмешение - и бащата и майката са един и същ.
Все очаквах затъпяване на елита, но не чак толкова бързо - ефектът Борисов се разпространява като чума.

12530

5

синя сова

20.10 2016 в 10:15

Психоложката накрая ,след нещото наречено дебат между съмишленици ,упорито се опитваше да убеди аудиторията ,че баба цоцолана била "десен" кандидат за президент!Ако след всички лъжи ,фалшификации и еквилибристики на цв.цв. на изборите,успеят да я добутат до балотаж ,ще отида да гласувам само ако и Трайчо е другият кандидат!Ако е радев ,или който и да е друг,просто ще отида на Витоша ,стига да не е много студено и да не вали! :) Успех ,Трайчо!

14057

4

morkoff

20.10 2016 в 10:02

Трайката като какъв е цитиран тука?
Като петият президент ли?