Кандидатът за кмет на Изгрев от БСП: Терените за спорт в района са занемарени, чакат да бъдат застроени

OFFNews 27 октомври 2023 в 11:25 549 0

Виктор Йочев

Снимка БСП-София

Виктор Йочев

Терените, на които може да се извършват спортни активности в район “Изгрев”, са абсолютно занемарени и всеки останал общински парцел се пази яростно за някоя заменка с цел застрояване. В района има над деветдесет детски площадки, 80% от които са в отчайващо състояние. 

Това заяви Виктор Йочев, кандидат за кмет на столичния район "Изгрев" от Местна коалиция "БСП за България". Той добави, че в момента в района няма нито едно място, където свободно да може да спортуват малки и големи, а няма дори и намерения в бъдеще да се обособят спортни площадки. 

“Спортът и културата са в основата за възпитанието на децата и на младите хора. Те възпитават в дисциплина, отговорност и развиват ценностната система на човек. Една добра атмосфера в квартала би подпомогнала оформянето на мирогледа, социалните и културните възприятия на следващите поколения, а те са бъдещите избиратели, служители и управляващи, които ще дават посоката на развитие на България”, допълни още Йочев. 

Той обясни, че в района има две читалища, които развиват културата, доколкото имат възможност за това. “Бях гост на откриването на изложба, посветена на Стефан Данаилов, прекрасна инициатива, но проблемите са много - течащи покриви, липса на зали за по-големи събития и много други. В този ред на мисли няма никаква дейност под открито небе и смятам, че една инициатива за възстановяване на книжния пазар, например (грозно изгонен от пл. "Славейков",) на площад „Петър Дънов -Учителя“, през уикендите би било едно добро начало”, казва още кандидатът за кмет на район “Изгрев”.

Той дава за пример и срутената детска пързалка в района. “Това не е детска пързалка от ивицата Газа след ракетен удар по близка сграда, това, за съжаление, е "елитният" район “Изгрев” в София. Така изглеждат нещата след управлението на прехваления кмет и кандидат от ПП-ДБ-СС. В деня на дебата между Терзиев и Хекимян, в който беше даден за пример Делян Георгиев, като кмета, направил много за децата, се срути голяма детска пързалка в Дианабад”, обясни Йочев. И допълни, че разширението на службата, отговаряща за дребните ремонти и поддръжки в района е задължително, както и коренната промяна в работата на инспектората. Той добави, че в района трябва да се създаде система за активен мониторинг на чистотата и състоянието на детските площадки и зелените площи, включваща хората в квартала.

За проблема с паркирането, Йочев беше категоричен, че има адекватни решения, които са в синхрон с работата на Столична община. “В еднопосочните улици в квартала е възможно при ремонтните дейности за подмяна на тротоарите, от едната страна да се разшири, поемайки потока от пешеходци в двете посоки, а от другата да се премахне и колите да паркират успоредно. Паркирането около Борисовата градина е абсурдно организирано в момента. Има изоставен релсов път от едната страна на бул. "Драган Цанков", който в кратки срокове и минимални инвестиции може да се превърне в съботно-неделен паркинг”, предлага Йочев.

“Всъщност във всяка предизборна кампания ставаме свидетели на няколко основни теми - тротоари, улици, детски градини, осветление и сигурност. Аз смятам, че тези дейности следва да бъдат част от ежедневната работа на кмета, тъй като той трябва да е добър администратор и стопанин от една страна и човек с гражданска позиция - от друга. Опитът ми в подготовката и управлението на европейски проекти ми дава възможност за трезва преценка върху обществените поръчки и дейности, предвидени за района. При всяка несправедливост, корупционна схема или пореден опит за заобикаляне на закона с цел застрояване, ще хвърля кметското сако и ще протестирам с хората на улицата. Бил съм част от дългите протести срещу статуквото и накрая получих още от същото. Време е за нещо ново, нещо европейско, нещо реално, то започва от хората от квартала”, категоричен е Йочев.

Според него “Изгрев” иглежда прекрасен и развиващ се район само в социалните медии, стимулирани от общинската администрация. Релността е съвсем различна и показва, че например прехвалените детски градини все още ги няма, което е друг основен проблем на района. “Стотиците дни за тяхното изграждане предстоят. И няма как де е иначе, при положение че три години и половина кметът не направи нищо и изведнъж последните 6 месеца се активизира предизборно”, поясни Виктор Йочев. И допълни, че се кандидатира за кмет, за да има възможността да предложи алтернатива на хората в квартала и да представя визията си за район “Изгрев” – чист, зелен и подреден. “Знам, че можем да го постигнем – да се почистват детските площадки и парковете, да запазим Борисовата градина, да изградим зеления ринг по изоставената жп линия, да въведем ред в района като създадем нови паркинги и регулираме местата за паркиране”, категоричен е Виктор Йочев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика