Битката за Кърджали: Кандидатът на ДПС Мюмюн е новият Азис

Кристина Минчева 29 септември 2023 в 14:28 2066 0

Кърджали

Снимка Уикипедия

Регионален исторически музей

Нещо ново, нещо старo - така вероятно ще изглежда кметският кабинет в Кърджали след изборите. Очаква се ДПС да запази поста, но с ново лице - Ерол Мюмюн.

По-рано този месец стана ясно, че ръководството на ДПС е одобрило Ерол Мюмюн за кандидат-кмет и така слага край на дългогодишното управление на Хасан Азис. Самият Азис подкрепи това решение. Той бе пет мандата кмет на Кърджали, като за пръв път оглавява общината през 2003 г.

В надпреварата за кметското място на Кърджали ще се включат седем кандидати. За управлението на града се борят инженер, областен управител, председател на РИК и общински съветници. 

Ерол Емин Мюмюн – ДПС

Роден е на 25 май 1979 г., завършил е „Управление на човешки ресурси“. Бил е общински съветник в мандатa 2015-2019.

Илиева Карабоюкова е издигната от парламентарната група на БСП за България 

Инженер по образование. Завършила е Технически университет – София, филиал Пловдив, специалност „Компютърни системи и технологии“. Работи като ръководител, завеждащ компютърен кабинет, в Средно училище „П.Р. Славейков“ в Кърджали.

Константина Карабоюкова е председател на младежкото обединение на областната структура на БСП в Кърджали и член на Националния съвет на БСП.

ПП ГЕРБ издига кандидатурата на Никола Чанев

Ченев има бакалавърска степен „Икономика, управление и финанси на търговията” от Университета за национално и световно стопанство и магистър по „Счетоводство и контрол“ при същия университет.

Досегашният му трудов стаж е преминал в кърджалийския клон на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Пловдив на различни длъжности, както и в Областна администрация – Кърджали, като областен управител.

"Възраждане" подкрепя кандидатурата на Даниела Петрова  

Завършила е право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София. Адвокат на свободна практика. Работила е няколко години в Областна администрация – Кърджали. Била е председател на Районна избирателна комисия.

Радослав Милев - ПП-ДБ

Завършва Езиковата гимназия в Кърджали, а след това и УНСС в София, със специалност “Статистика и иконометрия”. Развива успешен бизнес от 1999 г. и е собственик на верига заведения и хотели. Работи активно за общността, като вече втори мандат е общински съветник в Кърджали.

Роден е на 19 септември 1965 г. Той е магистър „Водоснабдяване и канализация” и „Противопожарна техника и безопасност”, квалификация „Строителен инженер по ВиК” от Висш институт на МВР. Магистър е и по „Право”, квалификация „Юрист” от Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Има преквалификация по специалност „Бизнес и държавна администрация” от Университета за национално и световно стопанство.

Член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, секция „Водно строителство”.

Митко Синабов (областен лидер на Да, България) - КП "Заедно за силна община"

Работил е в системата на МВР. Бил е заместник-кмет на община Кърджали в периода 2003–2007 г., както и общински съветник в периода 2007–2011 г. Работил е като консултант по специалността си в частни фирми. Към настоящия момент също е консултант и управител на проектантската и консултантска фирма.

Гюлшен Садулла - НДПС

Водач на листата на партията за общински съветници в родопската община. Завършва средното си образование в България, а висшето в съседна Турция. Тя е икономист с диплома от университета „Улудаг“ в Бурса. Била е митнически служител в Бурса. От 15 години е в България. Занимава се с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

Кандидатите в Кърджали са:

Константина Илиева Карабоюкова - БСП за България

Никола Светозаров Чанев - ГЕРБ

Даниела Атанасова Петрова - "Възраждане"

Ерол Емин Мюмюн Движение за права и свободи – ДПС

Радослав Иванов Милев - ПП-ДБ

Митко Синабов (Да, България) - КП "Заедно за силна община"

Гюлшен Садулла - НДПС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика