Руска системата за управление на АЕЦ взе престижна награда в САЩ

OFFNews 19 април 2017 в 12:41 3614 2

Разработената от специалистите от Групата компании ASE система за управление на проекти Multi-D на Ростовската АЕЦ бе призната за най-добрата в номинацията „Мега проект“ и взе престижната награда CETI AWARD2016.

Церемонията по награждаването се състоя в рамките на технологичната конференция и изложение FIATECH в американския град Орландо, щата Флорида. Проектите се разглеждаха от международно жури от представители на САЩ, Франция, Великобритания, Япония и Норвегия.

Организатор на конкурса е едно от най-авторитетните в света промишлени обединения FIATECH. Това е крупен индустриален консорциум и асоциация, обединяваща международната инженерна общност и включваща както инженерингови компании, така и компании, предлагащи програмно осигуряване в областта на управлението на жизнения цикъл на капитални обекти.

Преди повече от 15 години специалистите от FIATECH разработиха Пътна карта на системите за управление на жизнения цикъл, на базата на която се оценяват проектите, участващи в конкурса. Победата на руската технология Multi-D в номинацията „Мега проект“ означава, че стратегията за развитие на системата за управление на жизнения цикъл в руската атомна индустрия напълно съответства на световните тенденции.

Уникалната система Multi-D, над която специалистите от Групата компании ASE работиха през последните 10 години, позволява ефективно да се управляват всички етапи на жизнения цикъл на АЕЦ, както и на други обекти на капиталното строителство. Днес решенията на основата на тази система за управление се използват във всички обекти от поръчковия портфейл на Групата компании ASE. Те са достъпни за реализирането на всякакви видове сложни капитални обекти.

Както отбеляза президентът на Групата компании ASE Валерий Лимаренко, световното признание на системата за управление на проекти Multi-D на инженеринговото подразделение на „Росатом“ означава, че днес водеща роля в управлението на жизнения цикъл на сложни инженерни обекти принадлежи на ядрения отрасъл като един от най-високотехнологичните отрасли на икономиката. „В тази връзка е важно лидерството на руските технологии. Победата в конкурса на FIATECH потвърждава водещите позиции на руската държавна корпорация „Росатом“ на световния пазар на проектиране и строителство на АЕЦ“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

19.04 2017 в 21:49

Няма да стане. Донбас им спря кюмура, а от серните камъни от ЮАР не стават пръти.

42249

1

Denis Rizanov

19.04 2017 в 12:54

Това е защото американците направиха "сечено" и декласираха украинската система, която в стремежа си да се откъсне от рускота зависимост слага пръти на американски компании с неустановен състав, произведени в Канада.
Много напредничава система.
Скоро време се очаква да почнат да слагат въглищни пръти вместо графитни. Още по-ефектно(да не се бърка с ефективно).