Проектът за газовия хъб ще се развива независимо от обстоятелствата

OFFNews Последна промяна на 06 септември 2016 в 11:58 7014 1

Проектът за газовия хъб ще се развива независимо от обстоятелствата

Проектът за газовия хъб "Балкан" ще се развива независимо от това какво се случва със "Северен поток 2" или "Турски поток", независимо от обстоятелствата, каза днес Клаус-Дитер Борхард, началник на "Вътрешен енергиен пазар" в Генералната дирекция "Енергетика" на Европейската комисия, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова посети компресорната станция "Провадия" край Варна. По думите му е добре и руската страна да се включи в него, защото колкото повече ликвидност има, толкова по-добре, съобщава БТА.

До 9 ноември в ЕК трябва да бъде представено предложението за извършване на предпроектни проучвания за реализацията на газовия хъб, а след това може да бъде осигурено и финансиране, допълни Борхард. Той посочи още, че ЕК е готова да участва в тристранни срещи между България и други заинтересовани държави за изграждането на хъба, независимо дали става дума за Русия, Турция или друга страна. Това е проект не само между ЕК и България, а е за целия регион, посочи Борхард.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9685

1

mclaranist

07.09 2016 в 08:51

Чакайте, нека да се разберем. Значи правим този хъб, пък дали ще има газ в него, карай беее, това не е важно!!!! Имам въпрос, ако Русия реши и тя да се направи на ,,сърдита кокона" и на инат да прокара газ през Турция и Гърция?? Ако пък и Сев. поток 2 се построи, а в същото време от Кавказ или Катар и изтока, не се пусне тръба до тук? Накрая какво правим, на молитви ли ще го удряме