Млечните продукти „Димитър Маджаров“ с ръст през 2022 г.

OFFNews 26 януари 2023 в 11:55 16400 0

Прясно мляко

Снимка ''Димитър Маджаров''

Прясно мляко "Димитър Маджаров"

Млечните продукти „Димитър Маджаров“ запазват позициите си като обем продажби през 2022 г., а прясното мляко като категория отбеляза ръст от 160% в обем. Това отчитат от „Димитър Маджаров“ за изминалата година. От компанията коментират, че въпреки огромния ръст в цените на суровините и консумативите, не са променили нищо в технологията и продължават да използват само българска суровина на избрани доставчици, която отговаря на най-високите изисквания за качество. При производството на всички млечни продукти „Димитър Маджаров“ се спазват същите традиционни рецепти, които гарантират превъзходен вкус и ползи за здравето на цялото семейство.

Прясно мляко „Димитър Маджаров“

През 2021 г. „Димитър Маджаров“ инвестира 500 000 евро в линия за производство на прясно мляко. Три вида мляко излиза на пазара в средата на годината – с масленост от 3.6%, 2% и 4.5%. „Не работим с вносно мляко. Използваме само българско“, коментира Юлия Маджарова. Лидер в продажбите на пресни млека през 2022 г. е прясното мляко с 3.6% масленост, а това с 4.5% масленост е без аналог на български пазар.

Сирене „Димитър Маджаров“ с най-голям дял при млечните продукти

С най-голям дял в оборота на млечните продукти „Димитър Маджаров“ е сиренето. През 2022 г. то заема над 50% дял от общия. Следват кашкавал „Димитър Маджаров“ – 29%, кисело мляко „Димитър Маджаров“ – 11% и прясно мляко „Димитър Маджаров“ – 5%. Близо 70% от продажбите на млечните продукти се дължи на националния канал – големи вериги като Kaufland, BILLA, „Фантастико“, Lidl, Т-Маркет, Metro и др. На второ място се нареждат местните дистрибутори на марката, на трето – локални вериги в различни градове в страната (CBA, HIT, Кam Market, магазинь 345, супермаркети „Болеро“, „Жанет“ и др.) и на четвърто – износа. Въпреки предизвикателната година, потребителите се ориентират към средния и високия ценови клас при продуктите от мляко.

Био млечни продукти „Димитър Маджаров“

„През есента на 2022 г. лансирахме отново на пазара био прясно и кисело мляко, кашкавал и сирене“, споделя Станислава Маджарова, заместник-управител на фирмата. „И в четирите вида био продукти влагаме българско мляко от контролирана ферма, в която животните се хранят на свободна паша в екологично чист район поне 9 месеца в годината.“ През 2022 г. при био продуктите най-силен е интересът към био прясното мляко. Следват био кисело мляко, био сирене и био кашкавал „Димитър Маджаров“.

Новости при млечните продукти „Димитър Маджаров“ през 2023 г.

През 2022 г. „Димитър Маджаров“ инвестира в обновяване опаковките на категорията биопродукти, както и на изварата и маслото от млечните деликатеси. Новите визии кореспондират с тези на прясното мляко. През 2023 г. компанията ще обнови художествените етикети на стандартните сирена и кашкавали от краве, овче, биволско и козе мляко. С нови опаковки ще се предлагат катък и крема сирене. В унисон с потребителското търсене на повече удобство при приготвянето и сервирането на храна, „Димитър Маджаров“ ще предложи през 2023 г. предварително нарязано в кутия българско сирене от първокласно мляко и традиционна закваска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика