"Това е направо нагло" - лекари и полицаи отричат разказа на Георги

Вероника Шербанова 17 април 2012 в 15:05 2027 5

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

На 6 април 63-годишната Мария Йорданова почина в болницата в Пазарджик. Официалната причина за смъртта й е сърдечна недостатъчност. Тогава от болницата се оплакаха - като узнали, че майка им е починала, синовете на Мария пребили дежурния лекар д-р Милко Петров и нападнали дошлите полицаи.

Различна версия за случилото се разказа пред OFFNews.bg единият от братята – Георги Данаилов. Той отрича някой да е посягал на лекаря. „Изритах една пластмасова маса и й счупих крака. Влязох в един кабинет и видях, че пишат на компютъра документи за майка ми с назначени лекарства, които не бяха същите като тези, с които я лекуваха. Ударих клавиатурата на компютъра с юмрук и я счупих, за да престанат. Счупих и един малък прозорец", разказва Георги, като допълни, че той е този, който е бил удрян от служителите на реда. "В Бърза помощ, в коридора зад вратите ме пребиха от бой, удряха ме в бъбреците и гърба", обясни Данаилов.

От полицията в Пазарджик отрекоха твърденията му. Пред OFFNews.bg те обясниха, че Георги Данаилов е нападнал дежурния лекар – д-р Милко Петров, разбил е устната му и е счупил очилата му. След това е налетял на един от полицаите, които били повикани в болницата, разкъсал ръкава и пагона на служителя.

В отговор на обвиненията в насилие от страна на полицаите, от ОДМВ-Пазарджик обясниха, че ако е прилагана сила от полицаите, то е единствено, за да бъдат задържани лицата и да се предотврати да бъдат наранени други хора.

„Как може да се твърди, че няма насилие от страна на братята? Това е направо нагло от тяхна страна“, коментира директора на пазарджишката болница д-р Пенко Казарски. Според него на д-р Петров са нанесени удари по лицето и корема и е спукана е долната му устна.

Георги Данаилов ни разказа, че е счупил с юмрук клавиатура, след като видял как записват лекарствата, които е приемала болната. „Записваха какви ли не лекарства, а майка ми е лекувана само с бусколизин, папаверин и но-шпа – така пишеше в болничния лист, закачен на леглото й. „Този човек няма медицинско образование. Как може той да знае с какво е лекувана майка му, за да каже, че записаните лекарства не са същите“, коментира думите му директорът на болницата.

„Жената е лекувана адекватно на оплакванията й“, категоричен беше той. „Болките й са се успокоили и дори й е предстояло изписване“.

Според Данаилов се е случило друго. Мария е приета за лечение заради силни болки в корема. Лекарите установяват, че проблемът е в жлъчката и се налага операция, но според сина на болната се е налагало да се изчака болките на жената да спрат. На следващия ден майка му умира.

Попитахме д-р Казарски и за другите несъответствия между официалната версия за случилото се и разказа на Георги Данаилов. „Няма да коментирам никакви конкретни данни, защото се води разследване по случая. Мога да коментирам след края му“, каза той.

Срещу двамата братя е образувано бързо производство за хулиганство. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения от Районната прокуратура в Пазарджик. От областната дирекция на полицията казаха, че срещу служителите им не е подаван сигнал за насилие от братята. От своя страна, д-р Милко Петров също не е подал оплакване за нанесения му побой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!