Цецогейт влиза в Европарламента

Последна промяна на 07 май 2013 в 17:23 2240 3

Европарламентът ще обсъди подслушването в България
Европарламентът ще обсъди подслушването в България

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента ще обсъди подслушването в България на следващото си редовно заседание в края на май. Това бе решено днес следобед след оспорван вот с 31 на 25 гласа.

Наложи се да се прегласува, тъй като ЕНП (политически партньори на ГЕРБ), които опитаха да гласуват, бяха с петима повече от квотата им в комисията, съобщи евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ивайло Калфин.

Резултатът повтаря почти дословно желанието да се чуе повече за това как се управлява у нас, което координаторите на политическите групи гласуваха преди няколко седмици (30 - „за“, 27 - „против“), отбелязва Калфин.

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) отговаря за по-голямата част от законодателството и демократичния надзор на политиките, свързани с превръщането на Европейския съюз в пространство на свобода, сигурност и правосъдие. Тези политики са тясно свързани с прилагането на Хартата на основните права на територията на ЕС и с укрепването на европейското гражданство.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2013 в 19:53

То верно Калфин и Йотова са виновни, че герберската чума тръгна и из Европа, а методите им на печелене влязоха и в Европарламента.

Абе, хора, слепи ли сте или омразата не ви дава възможност ни да виждате, ни да мислите??? Верно, добре, че не е жив Петко Каравелов! За Ботев да не говорим, щото сигурно би хукнал да събира отново четата.

07.05 2013 в 18:10

Добре че не е жив Петко Каравелов - сегашните евродепотати могат само да му дишат прахта. Такива българи - социнтернационалисти като Калфин и Йотова са срам за България. Те надали знаят какво е отговорил Петко Каравелов като са го питали за пребиваването му в Черната джамия. А нищо чудно и те да са искали изслушване. Бедни народе - пак ли те ще те яхнат!

07.05 2013 в 17:32

Ха-ха, гербавски методи и от ЕНП! Явно заразата плъзва към Европа!