Цецогейт влиза в Европарламента

07 май 2013 в 17:23 2941 3

Европарламентът ще обсъди подслушването в България
Европарламентът ще обсъди подслушването в България

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента ще обсъди подслушването в България на следващото си редовно заседание в края на май. Това бе решено днес следобед след оспорван вот с 31 на 25 гласа.

Наложи се да се прегласува, тъй като ЕНП (политически партньори на ГЕРБ), които опитаха да гласуват, бяха с петима повече от квотата им в комисията, съобщи евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ивайло Калфин.

Резултатът повтаря почти дословно желанието да се чуе повече за това как се управлява у нас, което координаторите на политическите групи гласуваха преди няколко седмици (30 - „за“, 27 - „против“), отбелязва Калфин.

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) отговаря за по-голямата част от законодателството и демократичния надзор на политиките, свързани с превръщането на Европейския съюз в пространство на свобода, сигурност и правосъдие. Тези политики са тясно свързани с прилагането на Хартата на основните права на територията на ЕС и с укрепването на европейското гражданство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков