Румен Овчаров влезе в надзора на „Лукойл“

Милен Енчев 15 октомври 2013 в 15:12 6152 24

Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС

Бившият министър на икономиката и енергетиката от правителството на тройната коалиция Румен Овчаров влезе в надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Това показа справка в Търговския регистър.

Влизането на Овчаров в надзора бе вписано в регистъра на 14 октомври. Бившият министър коментира пред "24 часа", че е представител на държавата в дружеството, която чрез икономическото министерство държи златна акция в бургаската рафинерия.

Овчаров беше енергиен министър половин мандат – до средата на 2007 г., когато бе отстранен след скандала за скрита приватизация на "Булгартабак". Тогавашният шеф на следствието Ангел Александров обяви, че Овчаров го заплашвал заради опит за разследване на приватизацията на дружеството.

Името на бившия министър бе намесено и година по-рано в скандала с „Топлофикация София“. Тогавашният шеф на топлофикационното дружество Валентин Димитров – Вальо Топлото, чийто принципал тогава беше министерството (сега е 100% общинска собственост), бе уличен във финансови злоупотреби. От ареста той изпрати писмо на адвокатите си, което обаче беше прихванато от службите на МВР, в което той обяснява, че очаква помощ от „Р.Овч.“. „"Какво стана и с помощта от страна на Р. Овч.! Досега съм му помагал!!!", гласеше писмото.

Овчаров е и бивш председател на софийската организация на БСП. В момента зам.-министър на икономиката и енергетиката е един от приближените му в софийската организация - Анна Янева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!