Софийската БСП иска оставката на Станишев

Владимир Йончев 17 юни 2013 в 14:06 9470 11

Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)
Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)

Софийската градска организация на БСП свиква заседание тази вечер, на което да бъде гласуван призив за оставката на Сергей Станишев от лидерския пост в Българската социалистическа партия.

Оттеглянето на Станишев е поискано от голям брой от активистите на най-голямата партийна структура на Столетницата.

Като мотив се изтъква кадровата политика на партията и изрично се споменава назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Според източници на OFFNews Делян Пеевски е бил лична номинация на Сергей Станишев и той го е наложил въпреки резервите на премиера Пламен Орешарски. Това е останало скрито за по-широката публика, но се е разчуло в партийните среди.

Самият Орешарски днес пред БТВ наля още вода в тази мелница, като призна, че изборът на Делян Пеевски е обсъден на среща между него, Сергей Станишев и Лютви Местан, но отказа да отговори на многократните въпроси на водещия Виктор Николаев кой от тримата го е предложил.

Председател на Софийската организация е Анна Янева. В четвъртък тя бе назначена от Пламен Орешарски за зам.-министър на икономиката и енергетиката, но минава за най-близкият човек на Румен Овчаров, чийто заместник беше по времето на Тройната коалиция.

Искането за оставка обаче не идва от нея, а от други функционери. В неделя Районният съвет на БСП в столичния район "Витоша" също поиска оставката на Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!