Овчаров вкара най-доверения си човек в енергетиката

Нели Чолашка 13 юни 2013 в 20:07 10646 3

Анна Янева. Снимка: БГНЕС
Анна Янева. Снимка: БГНЕС

Анна Янева, най-довереният човек на бившия лидер на БСП-София и бивш енергиен министър Румен Овчаров, става зам.-министър в енергийното министерство.

Янева беше зам. министър в това министерство с ресор "Икономика" от 2005 до 2009 г. при управлението на Тройната коалиция. Тя отговаряше за всички държавни предприятие без оръжейните и "Булгартабак". 

Около нейната работа никога не е имало скандали.

Янева беше дълги години общински съветник в София - от 1991 до 2005 г. През 2005 г. Овчаров, който в началото на мандата на правителството "Станишев" беше министър на енергетиката, я взе за зам.-министър.

От 2009 до 2012 г. Анна Янева беше депутат. През май 2012 г. излезе от парламента в услуга на Овчаров, за да стане шеф на софийската организация на БСП.

По това време в устава на БСП беше вкарана забрана за съвместяване на партийни с публични длъжности. Тогава Румен Овчаров реши да остане в парламента и да се оттегли от лидерския пост в организацията, а за свой заместник посочи Янева.

Наскоро тя беше преизбрана за лидер на БСП-София, но левицата отново ще трябва да избира шеф на софийската си организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!