Роми от Варненско на палатков протест

Последна промяна на 16 март 2013 в 07:05 1789 3

Палатков протест в Игнатиево, Снимка: БГНЕС
Палатков протест в Игнатиево, Снимка: БГНЕС

Роми от варненското село Игнатиево излизат на палатков лагер в знак на подкрепа за националните протести.

Протестът ще се проведе в рамките на деня. Очаква се да се съберат около 40 палатки, които ще бъдат опънати край входа на града откъм Аксаково.

Демонстрацията е замисляна за неделя, но организаторите са предвидили, че тогава вероятно ще се проведе по-голям протест във Варна и акцията ще остане незабелязана.

Идеята на ромите е да подкрепят гражданските протести от последния месец. Те подготвят свои собствени искания и лозунги за демонстрацията.

Те искат държавата да изплаща навреме социалните помощи и настояват за по-добро трудово възнаграждение, и увеличение на детските помощи. Според протестиращите в Игнатиево трябва да бъдат обособени специални магазини за социално слаби граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2013 в 09:32

Всеки нещо може... Дори за децата с умствено изоставане може да се намери работа в крайна сметка... "Нищо не могат" не е оправдание. Българите като могат, защо са официално 12% безработни??

16.03 2013 в 08:46

Нема ядове. Аз съм голем началник на едно место, ше ги зимам на работа.
Те кво могат?
Щото ако не могат нищо - не ми требват, и начи нема.

16.03 2013 в 07:20

Ох, милите!!! Хахаха... Кой каза, че ромите не се били интегрирали?? Напротив! Много добре си разбират откъде духа вятъра, стига да го пожелаят.

А ромите в Игнатиево са будни, децата им учат журналистика и аз ще се радвам много, ако намерим начин да им осугурим по-достоен живот. Макар, че ние напоследък на себе си не можем...