Quantcast

Парламентът спря работа заради липса на кворум

Последна промяна на 26 септември 2013 в 12:08 1578 5

Ръковоството на парламента - Христо Бисеров, Михаил Миков и Мая Манолова. Снимка: Сергей Антонов
Ръковоството на парламента - Христо Бисеров, Михаил Миков и Мая Манолова. Снимка: Сергей Антонов

След поименна проверка, направена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, парламентът прекъсна работата си заради липса на кворум.

Както обещаха по-рано днес, ГЕРБ поискаха да бъде направена поименна проверка - процедура, при която председателят Миков трябваше да изчете едно по едно имената на всички 240 депутати. Предложението бе направено от депутата на ГЕРБ Александър Ненков малко след края на почивката на парламента.

Преброяването установи, че в залата присъстват 111 народни представители - с десет по-малко от необходимото, за да се състои работният ден на парламента.

Искането за поименно преброяване бе само част от номерата, които управляващите и опозицията си извъртяха в рамките на пленарния ден.

По-рано днес заседанието на парламента започна въпреки отказа на ГЕРБ да се регистрират, след като председателят Миков откри "вратичка" в правилника за работата на Народното събрание.

Дебатът по вота на недоверие премина без участието на ГЕРБ, които дори не представиха мотивите си за внесения проект за решение.

По-късно бившите управляващи обявиха, че ще сезират Конституционния съд за поведението на Михаил Миков, защото според тях днешното заседание е нелегитимно. По тази причина ГЕРБ внесоха повторно същия вот на недоверие в деловодството на парламента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 18:34

Тия циркове, дето ги прави ГЕРБ, само облекчават задачата на управляващите. Най-лесно се манипулират неадекватни псевдополитици като Борисов. Жалко, че покрай него се подлъгаха толкова много избиратели. Ще има отрезвяване, както стана с НДСВ и бай Симо. След време никой няма да си спомна за Тиквоча и неговата нещастна партия.

26.09 2013 в 18:11

Е тигри. Нали пускат волен от време на време. Той като влезне въоръжен да не е по-безопасен или по лесен за дресиране? Ако не извадиш пачка като е разярен хаха може и да не ти се размине.

26.09 2013 в 12:43

За парите, които им плащаме, можеха да включат и слонове в представлението. Или тигри.

26.09 2013 в 12:21

Само да отбележа,че цирковете в Събранието не са безплатни.И се плащат от нас.Кой както иска, така да го разбира.

26.09 2013 в 12:12

ОСТАВКА!
Този Парламент НЕ МОЖЕ да работи!
Оставка и нови избори СЕГА!!!