ГЕРБ официално поиска оставката на Миков

Последна промяна на 26 септември 2013 в 12:20 1963 7

ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента искане за оставката на председателя Михаил Миков и на цялото ръководство на Народното събрание.

Мотивът им е, че днешното заседание се провежда в нарушение на правилника и по принцип, че Миков се държи неадекватно.

Михаил Миков надхитри днес групата на ГЕРБ като поиска преброяване от квесторите и обяви, че има кворум от 207 депутати без да даде възможност за електронна регистрация при втория опит да се установи кворума.

Още преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че той трябва да си подаде оставката, защото за втори ден не може да осигури работа на парламента.

И тримата действаха в синхрон. Г-н Бисеров не ми даде елементарна процедура да искам с електронната система преди гласуване, както е записано в правилника”, обяви Димитър Главчев от ГЕРБ, визирайки Михаил Миков, Мая Манолова и Христо Бисеров

"Нарушенията на правилника продължиха при условията на системност и при злоупотреба с права, тъй като не бяха допуснати искания на опозицията", пише в официалните мотиви на партията за поисканите оставки.

„Такова преброяване - на глава, без да е ясно кой присъства и кой не, се правеше в едни отминали години, когато 90% гласуваха и се брояха, че всички са „за”, обяви Димитър Лазаров от ГЕРБ. 

Преди да внесе искане за оставаката на ръководството на Народното събрание партията на Бойко Борисов депозира повторно искане вот на недоверие със стария мотив - политиката по инвестиционното проектиране.

По принцип вот по един и същи въпрос не може да се иска в рамките на 6 месеца по правилник, но ГЕРБ смята днешното заседание, на което уж се проведе дискусията за вота, за незаконно проведено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 18:30

Абе не съм и предполагал, че ГЕРБ са наистина такива кретени. Тия се оплетоха окончателно, не знаят нито какво искат, нито защо са в НС, нито как да се измъкнат от тая каша, дето сами си я забъркаха. За мен обяснението е във влошаващата се неадекватност на Борисов. Той очевидно не само че няма политически опит, но и е изпаднал в психогенен ступор.

26.09 2013 в 17:33

Абе той мики маус отдавна иска да си подаде оставката ама езика му се оплита и никой не го разбира.
Това проблем от:
а) детството ли му е на тоя пелтек?
б) алкохола?
в) алкохола в детството?

26.09 2013 в 15:24

Вярвай си. Мечтите са безплатни

26.09 2013 в 14:36

ха-ха

26.09 2013 в 13:21

ОСТАВКА!Ама след 4 години.

26.09 2013 в 13:10

Ааа той миков отдавна не си държи пиячката в крачола ... Откакто вместо шишето си налапа пиш ..то

26.09 2013 в 12:47

Па Миков си го премести в другият крачол..