Станишев благодари на ГЕРБ за подкрепата към кабинета

Елица Мартинова 26 септември 2013 в 12:43 2192 10

Сергей Станишев  Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

С поведението си ГЕРБ изразява своята мълчалива подкрепа към правителството на премиера Орешарски, за което, може би, трябва да им благодарим.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на "Коалиция за България" Сергей Станишев.

Той коментира, че поведението на бившите управляващи изцяло се определя от прищевките на лидера Борисов.

"Хваща ме страх, като си помисля как четири години държавата се управляваше според желанията, прищевките и настроенията на един човек", коментира председателят на БСП.

Станишев заяви, че на заседанието днес премиерът Орешарски е представил достатъчно основателни аргументи, с които е оборил твърденията на ГЕРБ, че отделянето на Министерството на инвестиционното проектиране е провал.

Лидерът на левицата смята, че ако ГЕРБ и утре не се регистрират и не участват в гласуването по собствения си вот, това ще бъде категоричен знак, че те са размислили и са осъзнали, че грешат.

Председателят на БСП коментира и искането за оставка на председателя Михаил Миков, което ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента по-рано днес.

Станишев заяви, че щом такова искане е постъпило, то трябва да бъде дискутирано в пленарна зала още утре, но подчерта, че очаква ГЕРБ да "избягат" и от този дебат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!