НЕК ще иска по-скромно поскъпване на тока

Последна промяна на 17 април 2013 в 14:54 1449 5

Асен Василев. Снимка: БГНЕС
Асен Василев. Снимка: БГНЕС

Искането на Националната електрическа компания за поскъпване на зелената добавка в цената на тока и останалите цени от 1 юли ще бъде преразгледано и НЕК ще внесе в регулатора по-“скромно“ предложение за поскъпването.

Това стана ясно от изказване на министъра на икономиката Асен Василев днес в Министерския съвет.

„Това, което НЕК и ЕСО са подали като заявка към ДКЕВР, трябва да бъде ревизирано, и ще бъде ревизирано, тъй като там не са отчетени възможностите за промяна в микса и допълнителните резерви, които съществуват в системата“, каза Василев.

Днес в министерството ще бъде направен анализ на предложението на държавната компания към регулатора и ще бъдат дадени нови „реалистични“ числа. По думите на Василев, НЕК е изчислила необходимото й увеличение на база на фиксираната структура на микса, какъвто е той сега.

По темата за започналата тази седмица проверка на Еврокомисията и Световната банка в енергетиката министърът обяви, че външните експерти вече са провели разговори с много от държавните енергийни дружества, с ЕРП-тата и някои частни производители на електроенергия. Проверките ще продължат и другата седмица, а резултатите от нея – заключенията и препоръките на ЕК и Световната банка ще бъдат обявени в средата на май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2013 в 21:29

ЗНАЧИ ТЕ НЕ СА НАЯСНО ЗАЩО НАРОДА ПРОТЕСТИРА И ЗАЩО СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ МИЛИОНЕР КАТО ТЯХ И НЕКА ТОГАВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ТОКА .

17.04 2013 в 23:46

точно, стига са крали.А до новото правителство след изборите, (не е списък това просто да знаят какво си мислим на прима виста):
- отнемане концесията на Юлен в Банско
- забрана за строежи по черноморието както и замяната и продажбата на държавна земя там, особено в Натура 2000(и никога пове4е индивиди от сорта на тоя това дюни ли са или не са...)
- индивидуални договори с топлофикация софия
- цената на тока надолу, щот пак се започна доброто и лошото ченге,накрая...ще...
............
to be continued:)

17.04 2013 в 21:25

ше искат на майка си п*тката ше искат... и ше я получат... копелдаци мръсни! тия хора заслужават да ги сложат не другаде, а именно на ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ!!!

17.04 2013 в 16:22

Как си мислят, че с тия заплати ще им плащаме увеличението на тока.Тия хора имат много кратка памет.Та народа до вчера протестираше!

17.04 2013 в 15:03

И ние искаме увеличение на заплатите! ВРЕМЕ Е! Не може минимални заплати, максимални цени! ГЕРБерските крадци стига са крали!